Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mivel tudok fára fotópapírt...

Mivel tudok fára fotópapírt ragasztani szépen?

Figyelt kérdés
Próbált már valaki hasonlót? Elég drága a nyomtatása a képeknek amit fára szeretnék ragasztani, aggódom hogy baja lesz a képnek, illetve hólyagos lesz. Valakinek tapasztalat?
2015. aug. 3. 13:44
 1/2 anonim ***** válasza:
Tapéta ragasztó ?
2015. aug. 4. 03:38
 2/2 anonim ***** válasza:

Azt a műveletet, amikor a fényképész a fényképet egy hordozóra ragasztja kasírozásnak nevezi a szakma. Gyerekkoromban, amikor a szakmát tanultam, kenyérlisztből főzött csirízzel kasíroztuk a Fortepan papírokat a hordozóra (karton, fa, habszivacs).

Kasírragasztót keress a neten. Ezek általában nem olyan hígan folyók, mint a tapéta ragasztó, és a hordozó esetleges egyenetlenségeit is jobban kitöltik.

Hólyagos a kasírozás technikája miatt nem lesz, mert a kasírozáskor a képet gyorsan és alaposan be kell kenni a ragasztóval, majd a hordozóra fektetve puha, szöszmentes ruhával, a közepétől kifelé haladó mozdulatokkal kell rásimítani a hordozóra (ügyelve arra, hogy a széleken kitüremkedő ragasztóba ne érjen bele a ruha, amivel simítasz, mert pillanatok alatt összetrutymózható a kép).

A kifelé való simítás hatására az esetleges buborékok kihordódnak a kép alól.

Amikor ez megvan, akkor a kihordódott ragasztót gyorsan el kell távolítani a hordozóról (baba popsitörlő tökéletes erre).

Ezek után én egy nagy hófehér műszaki kartont szoktam a kasírozott képre teríteni és lenyomtatom 24 óra hosszára, hogy száradás közben is síkban legyen, ne vetemedhessen el.

2015. aug. 4. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!