Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Olajos hordót hogyan tisztítsa...

Olajos hordót hogyan tisztítsak ki?

Figyelt kérdés

Vettem egy hordót kerti zuhanyzónak, de nem vettem észre, hogy korábban olajos hordó volt.

Hogyan tisztítsam mi az olajat belőle?

Mosószeres víz és görgessem órákig a kertben?

Vagy bármi más ötlet?

Köszönöm...

2015. júl. 30. 11:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha gázolajos vagy kenőolajos, akkor a legcélszerűbb rászánni 0,5-1 liter benzint és 2-3 deci alkoholt, mármint den. szeszt. Beleönteni a bnezint, 5-10 perc rázogatás, alapos görgetés, és a benzin kioldja az olajat, szépen kiönthető. A benzin maradékát ezt követően pedig ugyanígy alkohollal kiöblíteni.

Az alkohol maradéka pedig a napon nyitva hagyott hordóból 1-2 nap alatt elillik.

Tudom, a mosószer olcsóbb, de a mosószeres vízzel eléggé melós kimosni a büdös gázolajat.

2015. júl. 30. 12:16
 2/3 A kérdező kommentje:
Valószínűleg motorolaj, mert nem büdös, amikor letekertem a kupakot, akkor bele is szagoltam, nem éreztem különösebb szagot.
2015. júl. 30. 12:33
 3/3 anonim ***** válasza:

Én brigéciollal próbálkoznék...a régi,"békebeli" fajtával,utána Ultra porral+ meleg(forró)vízzel...kérdés,megéri-e?

Inkább vegyél még egyet,de tisztát.

2015. júl. 30. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!