Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Padlószőnyeget, de mire?

Padlószőnyeget, de mire?

Figyelt kérdés

Albérletem folyosója deszka alapokon linóleum.

Enyhén szólva nagyapós megoldás.

Arra gondoltam, lecserélem a linóleumot padlószőnyegre, de a deszkák deformálódtak az évek során, így mindegyik homorú. Így a rajtuk való séta zavaró, kényelmetlen még linóleumon keresztül is, nem hogy szőnyegen, ami rövid szőrű lesz a könnyebb takarítás érdekében.

A problémám az az, hogy nem tudom mire cseréljem a deszkákat, mert azok (ahogy elnéztem)közvetlenül a gerendákon fekszenek.

Milyen megoldásoz folyamodjak?

Vegyek OSB lapot szabassam le és közvetlenül a gerendákra csavarozzam, vagy újradeszkázzam, vagy a linóleumot egyenesítsem ki epoxi gyanátval, majd száradásután erre a szőnyeget?

Fontos lenne hogy hermetikusan tudjam zárni a padlózatot, mert ahogy elnézem elég sok ott a fertőző tényező. Nem szeretném azt az atkás levegőt belélegezni, ami felszáll onnan minden szellőnél.

Szeretnék javaslatokat kérni a megoldásra, kinek mi a legésszerűbb barkácsgépek nélkül.

Ügyes ezermester vagyok (elgondolásom szerint) csak már nincsenek gépeim. Hagyományos kézi fűrész, akkus csavarnyúzó, ilyesmik vannak, de dekopír fúrész, körfűrész, ilyesmik nincsenek.

2015. júl. 26. 12:54
 1/6 anonim ***** válasza:
71%
Ha a "deszka" megnevezés hajópadlót jelent, akkor azt jelentős meghajlás esetén érdemes lenne cserélni. A hajópadló párnafákra fekszik, amelyek vastagabb gerendák, amelyek között finom homok feltöltés van. Ez a finom homok szokott "eltűnni" és a párnafákra fektetett hajópadló lehajlik a terhelés során, mert nincs alátámasztó homokréteg. Nem ördöngősség a javítás, de pénzbe kerül.
2015. júl. 26. 13:18
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem hajópadló, ha az lenne, azt írtam volna.

"*Deszka. Lapos faanyag, a fatörzsből fűrészelt vagy hasított néhány centiméter vastag falap, amit az építkezésben bútorkészítésben vagy más iparban hasznosítanak. Ennek a lapnak a szélessége nagyobb a vastagság kétszeresénél és vastagsága nem több 4 mm-nél"

Ha hajópadlóról beszélnék, azt szerinted közvetlenül a gerendához lehet erősíteni?

A deszkák* hosszanti irányban felfele torzultak. Illesztésnél magasabb, a deszkák közepe mélyebb, hosszanti irányban minimális a süllydés. A deformáció mértéke nagyjából másfél-, két centiméter.

Erre sem laminált parkettát, sem szőnyeget nem lehet fektetni hézagolás, vagy csere nélkül.

"jelentős meghajlás esetén érdemes lenne cserélni"

Szerinted miért fogalmaztam meg a fent olvashatóakat?

Továbbá nem az okát kérdeztem, hanem a kivitelezés lehetőségeit.

Mellesleg nincs homok töltés, vagy ha volt is, az senkit nem érdekel.

Van valaki aki tud is válaszolni a kérdésemre?

2015. júl. 26. 14:09
 3/6 anonim ***** válasza:
70%

Mekkora paraszt vagy... Ez egy olyan oldal, ahol szabadon lehet válaszolni a kérdésekre! A válaszoló elmondott egy tényt, hogy hogyan szokott "működni" a hajópadló. Oké, neked most nem hajópadlód van, hanem deszkád, de csak segíteni próbált, és egyébként hasznos dolgot írt le!

Lenne ötletem, hogy hogyan oldhatnád meg a szőnyegezést, de inkább nem írom le, mert neked az biztos nem felelne meg... Old meg egyedül a problémádat...

2015. júl. 26. 14:40
 4/6 A kérdező kommentje:

Lássuk jól értem-e:

-Ez egy olyan oldal, ahol kérdésekre válaszol az ember, de te írtál azért hogy tudasd, hogy nem válaszolsz

-A válaszoló adott egy hiányos leírást (nem választ!) arra, hogy mi a felépítése a hajópadlónak, pedig nekem közöm nincs hozz

-Hasznos dolgot írt le ami segítség (4 sorban), csak nem nekem, és nem nekem segít

-Ilyen válaszadókkal tényleg én oldom meg a kérdéses helyzetet

-Nem utolsó sorban te egy vicc vagy :D

Kezet foghatsz a "válaszadóval"

Nem értem miért terelik a témát tudatlanok, miért nem mennek inkább fórumozni, csacsogni olyan oldalra, ahol a haszontalan gondolataikat más haszontalan gondolatokkal cserélhetik fel?!

Kérdést fogalmaztam meg, gondoltam érkezik válasz.

Nem levegőbe beszélőktől gondolatok, hanem válaszok, variációk megoldás gyanánt, olyanoktól, akik értik is mit beszélnek.

Számomra felfoghatatlan, miért rontják ennyien a "levegőt".

Hülye emberek keressenek hülye kérdéseket és arra zúdítsák a hülyeségeket!

Ez egy komoly kérdés volt, nem vártam légből kapott elmélkedést, ezért tűnhet bunkóságnak a reakcióm.

Haszontalanok kíméljenek legyenek szívesek!

2015. júl. 26. 15:11
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem szívesen kommentálnám az elôzô beszólásodat. De véleményem szerint is csak segíteni akart az elsô. Nem szoktak errefelé így kirohanni. De errôl ennyit.

Véleményem szerint mivel nincs dekopírod nem osb-vel oldanám meg (elôre leszabva sanszos, hogy nem lesz jó). Felbontanám a deszkázatot, megnézném milyen)állapotban van a "gerenda" (ami szerintem csak párnafa), ha jó akkor egyszerû a dolog, a feltöltést kiszedném annyira, hogy xps lappal ki lehessen egyenlíteni a párnafa tetejéig,(egy síkba hozni). Leterítenék PE fóliát arra meg hajópadlót, mert azt kézi fûrésszel is tudod szabni. Arra meg már mehet bármi.

Alternatív megoldás, ha az ajtók, küszöbök engedik, hoy erre teríted a fóliát és a hajópadlót.

2015. júl. 26. 20:07
 6/6 apababa ***** válasza:
Azt irod 4mm vastag az a fa ami deformálódott az diszlécnek is vékony ugyhogy cseréld le colos vagy vastagabb deszkára . illetve szerintem jó megoldás és véglegesnek mondható ha a deszkát felszedve a párnafa magasságáig zsákos betonnal kiöntöd(azt lehet lapáttal is keverni) Feltéve hogy a párnafa nem betonra van rakva ,de mivel nem írtad biztos nem igy van.
2015. aug. 2. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!