Miböl lehet vörös színt keverni, meg milyen arányban szobafestéshez?
Eddig olyat hallottam, hogy fekete-piros.. az eredmény kb hányás szín lett. aztán festő mondta, hogy kék-piros, amiből barna lett. diszperzittel festünk, kb 6 liter a fehér festék, de már egy csomó el van cseszve, mert senki se tudja megmondani, hogy mi kell a vöröshöz.. valaki lenne olyan tündér, hogy leírná? második napja próbálgatom a színeket, a festékboltba jó kis bevételt csináltam már feleslegesen. :/
köszi előre is.
mert milyen a vörös? biztos vörös, nem lehet barna vagy hányás színű. mutattam milyen kell, akkor sem tudta a boltba, a festő meg tudta, milyenre gondolok, mert nekik is olyan van, de mégsem lehet kikeverni.
sötétvörös kellene, mint amilyet készen lehet kapni, de nem akartam majdnem 10 ezret elkölteni erre, mert abból 1 úgysem lenne elég, hogy fedjen.
Előbb tanulmányozd a színelméletet. Vannak alapszínek, amelyeket nem lehet más színekből kikeverni, közéjük tartozik a piros is. Az alapszínekből lehet a többi színt kikeverni. A vörös (piros) szín eléréséhez tehát a fehérhez vörös festéket, színezőpasztát kell adni megfelelő arányban, a kellő árnyalat eléréséhez és semmiféle más színt nem szabad belekeverni, mert abból csak szürke, barna és hasonló árnyalatok lehetnek. Az persze más kérdés, hogy a gyártók ilyen termékei milyen alapanyagokból készülnek és így milyen jellegű, árnyalatú lesz a piros színezőpaszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!