Gérvágóval lehet fán kívül más anyagot is vágni (például fém, csempe, stb. )?
"Úgy érted a fűrészkorongot lecserélve?"
Igen.
"a fém vágásához magasabb fordulat kell, mint amennyit a gérvágó pörög."
Ha mondjuk kétszer gyorsabban pörög a sarokcsiszoló, de a tárcsájának átmérője meg fele akkora mit a gérvágóé, akkor nincs különbség a tárcsák kerületi sebességében.
"Csempét viszont nem igazán értem miért akarsz gérben vágni?"
Például csempék 45 fokban lerakásához kellenek háromszög alakúak a széléhez. De csak elméleti a kérdésem, hogy mire lehet még használni a gérvágót fa vágásán kívül.
Flexkoronggal nem lehet. Viszont van kifejezetten fémhez való hidegvágó fűrészlap is.
Egy ilyennel már odafigyeléssel vághatsz, viszont a lapot mindenképp érdemes kenni, és a munka után alaposan megtisztítani (egy ismerősöm így szokott zártszelvényt darabolni). Csempét én semmi esetre sem vágnék rajta. Műanyagot meg egy sűrűbb fogazású fafűrészlappal tudsz vágni.
Egyébként én sem vágnék a faipari gérvágómban fémet. Egyszerűen túl macerás a kenőanyagot és a fémforgácsot letakarítani teljesen. Főleg ha esetleg olyat csinálok, amihez felváltva kell fémet és fát darabolni. Én inkább külön vettem egy ilyen körfűrészlapos darabolót akkor volt ~40eFt egy würth mks1400, alig használt gép.
Gérvágóval "
Nagyon általános kérdés
Milyen gérvágó, mert nagyon sokfajta van, akár szalagfűrészes is
Csempe 45fokhoz meg csempevágó kell, nem gérvágó, max. kő járólapokhoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!