Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Barkácsasztal lapját milyen...

Barkácsasztal lapját milyen faanyagból célszerű csinálni?

Figyelt kérdés
2015. júl. 5. 19:19
 1/4 A kérdező kommentje:
Nem pár ezer forintos hobbi barkácsasztalra gondoltam, hanem egy komolyabb asztalos asztalra.
2015. júl. 5. 19:41
 2/4 gomzoli ***** válasza:
Ha hozzájutsz régi, teljesen száraz akácpallókhoz, azokból kiszabva álomszerű anyagot kapsz. Kemény, mint a kő. Egyébként meg tölgyfa, vagy bükk.
2015. júl. 5. 20:04
 3/4 dirtboy ***** válasza:
asztalos gyalupadok legalábbis a régiek még gyertyánból voltak
2015. júl. 5. 20:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem van közel százéves bognárpadom, tölgyfa asztallappal, és gyertyán menetorsóval, tölgyből ácsolt lábakkal. Szintén van egy kb 60 éves asztalos gyalupadom (annyiban más, mint a bognár, hogy azon már mellső menetorsó is van) szintén ugyanezzel az anyagösszetétellel, csak akác alsó résszel. Van továbbá egy tíz éves, jelenleg kapható gyalupadom bükkfa asztallappal, fém menetorsókkal, és fenyő (!) alsó résszel. Tapasztalat: A bognár, és régi asztalos padok kiválóan működnek. Az új padomnál a padvasak kiették már a padlyukakat, lötyög bennük, és szorításkor hátrafelé áll a padvas, a menetorsók belsőmenetes alkatrészének rögzítési pontjai kimozogtak, kitágultak, alsó része nyetlik, nyikorog és mozog. Szerintem pár év és megy a tűzre. Leírtak alapján gondold át az anyag kiválasztását, remélem tudtam segíteni.
2015. júl. 5. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!