Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Vas eszközöket edzeni otthoni...

Vas eszközöket edzeni otthoni körülmények között hogy lehet?

Figyelt kérdés
leginkább azt szeretném tudni hogy mien eszközök és eljárás szükséges szénacél vagy szerszámacél előállításához, igen kés,faragó kés,véső...stb cuccokra gondoltam és nem, nem fegyvereket akarok gyártani.

#acél #acélelőállítás #vasmegmunkálás
2015. júl. 1. 17:28
 1/7 anonim ***** válasza:

előállításához kohó és sokféle anyag. de gondolom inkább az edzésre lennél kiváncsi.

először is megfelelő anyag ami nem is olyan egyszerű már.vagy tudod, hogy mi miből van, vagy szikrakép alapján megtudod állapítani az anyagot, és azzal a tulajdonságait, valamint, hogy mire való, hogyan kell azt edzeni és visszaereszteni, milyen hőfokon, mibe érdemes hűteni....

aztán kell kovácstűzhely vagy más megfelelő hevítő berendezés, üllő az alakításhoz, szerszámok.

2015. júl. 1. 18:32
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha csak hetente pár dologról van szó, olcsóbb ha egy környékbeli kovácshoz elviszed. Vannak autórugósosok, kerítésesek, lópatkolók stb., bármelyik jó. A verőtöveimet is ők edzik helyben, kérnek 500-1000 ft-ot aztán tök jó, 10 perc az egész.

Egyébként edzéshez 1050 fok kéne és azt csak fújtatóval és koksszal lehet elérni.

2015. júl. 1. 19:29
 3/7 anonim ***** válasza:
A hevítés a kisebb gond EXPRESS forrasztópisztollyal kis tárgyak felhevíthetőek, de a hűtéshez nem mindig jó a víz, az olaj gyakran kap lángra, ezt otthon nehéz kezelni. A megfelelő anyag megtalálása már 40 ève is nebéz volt. Erősen ötvözött acél olyan keményre edződhet, hogy utána házi eszközökkel nen megmunkálható, más anyagok meg nem lesznek elég kemények.
2015. júl. 1. 20:23
 4/7 anonim ***** válasza:
Kovácstűzhelyet tudsz csinálni odahaza. Én nem edzésre, hanem kisebb vasmunkákra csináltam. A fújtatást 12voltos adapterrel oldom meg, autóbontóból szerzett fűtőmotor, előtét ellenállás és kapcsoló segítségével. A szerkezetről kipufogó flexicsővel van a levegő a tűztérhez vezetve. Jó lengyel szénnel, meggypirostól fehér izzáson keresztül akár el is tudom égetni benne az acélt. Próbálj meg egy ilyet építeni. Persze ezzel még sehol nem tartasz, mert az acélok edzése, tekintettel az ötvözöttségre illetve széntartalomra, nagyon szerteágazó folyamat, nevezhetjük külön szakmának is, főleg vágószerszámok esetében, ahol az un. "visszaeresztés" is nagyon fontos.
2015. júl. 1. 22:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Hát pl az olyan dolgok azért érdekelnének hohy vissza eresztést hol lehet békésmegyébe meh a környékemen nem nagyon tudok senkit aki megtudná csinálni
2015. júl. 2. 19:58
 6/7 A kérdező kommentje:
Bocsi telefonon nem könnyű irni főleg ha fvonaton ülsz ,azt akartam irni hogy a visszaeresztlst hogy lehet meg hogy a környéken nem nagyon ismerek senkit aki tudna segíteni csak ezért érdekelne
2015. júl. 2. 20:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Kovácsolgatok, mint fentebb is írtam, de aki az acélok (vésők) edzését profin tudja, arra én is tisztelettel szoktam nézni. Keress rá a neten Ambrus Aladár nevű szakira, aki foglalkozik faragószerszámok készítésével, ő ha személyesen nem is, de tanáccsal, javaslatokkal biztosan tudna segíteni.
2015. júl. 2. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!