Épp kipakoljuk a műhelyet,20 éve nem használták, párom édesapjáé volt. Szerintetek mi alapján döntsünk, hogy mit tartsunk meg, és mit dobjunk ki?
Töménytelen mennyiségben találtunk rozsdás vasakat, csavarokat. Vannak régi vacak elemlámpák, szerszámok.
Az elemlámpáknál például nem tudom eldönteni kidobjam-e őket, vagy megtartsam, mert még épp, hogy nem szemét, de ma már inkább a ledes lámpák mennek.
Találtunk egy rakás törött vödröt, régi festékes dobozokat, egyelőre kerülgetjük őket, régi szúnyoghálót is, mindenféle régi cuccot.
Én igazából kidobálnám az egészet és beleraknám a saját modern szerszámaimat a régi használhatóakkal együtt, de nem tudom. Azért rossz érzés például kidobni egy régi elemlámpát ami tökéletesen működne csak elemet kell bele venni.
70 %- ban éljél a jelenben, 20 %-ot a jövőben és 10 % a múltban.
Kb. így van írva valahol.
Amikor valamit szanálsz kb. így osztályozd.
Az egyik barátom kötözött és mindent be dobozolt a költözéshez. Átköltözött és kezdte kibontani a dobozokat szépen sorba mindig ahogy és amikor valami kellet. De ! maradtak olyan kibontatlan dobozok is amiket csak a következő költözéskor "fedezet fel". Na ezeket a dobozokat úgy ahogyan voltak , kidobta a kukába, hogy meg sem nézte mi van bennük. A felesége rászólt, te meg sem nézed,hogy mit dobsz ki? Válasz, nem. Nem mert ha 6 éven keresztül nem hiányzott a bennük lévő cucc akkor valószínűleg a következő években sem fog hiányozni, azaz eddig sem tudtam,hogy mim van bennük ,hogy mi az ami kel vagy kellet volna, ezután sincs szükségem arra amiről nem tudok. Irány a kuka !
Röviden ennyi.
A harmadik válaszolónak nagyon köszönöm ezt az érdekes, bár kicsit extrém választ :)
Mindenesetre én is kezdem úgy érezni, hogy mehet a kukába, de minimum dobozokba a padlásra minden ami nem kell.
Persze a vatera se rossz ötlet, de nem tudom ki venne meg egy rozsdás vésőt, régi fényképeket, gyerekjátékokat, törött elemlámpát, vagy elszakadt kínai cipőket.
Nemrég egy parabola antannát is találtam. Most nem tudom csináljak-e belőle solar sütőt, vagy akármit,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!