Alumínium váz házilagos festése?
Sziasztok! Alumínium biciklivázamat szeretném átfesteni. A kérdésem az lenne, hogy tudnátok-e valami alapozót ajánlani, ami kifejezetten a nehezen festhető fémekre, pontosabban az alumíniumra készült? Interneten én is találtam jó párat, de inkább a festékkel, festéssel szerzett tapasztalat érdekelne.
Eloxálás nem jöhet szóba a méret miatt.
A festéket rá is szeretném égetni, kb 150 fokon 15-20 percig. Erre egy nyitott sütőajtó elé hőszigetelő elemekből épített kis kemencére gondoltam. Csak azt nem tudom, hogy ez bármilyen alapozónál a tartósság növekedését okozza-e? Fedőfestéket is érdemes ráégetni? Illetve ezt a festék fújása után mennyi idővel érdemes csinálni?
Előre is köszönöm a segítséget!
Szerintem nem kell feltétlenül homokfúvás, én is letakarítottam alumíniumig a vázat, és utána vittem el. Ott zsírtalanították és porszórták. Vittem porszóratni öt éve egy régi csepel vázat, azt akkor letakarították homokkal, de az nem is alu váz, volt rajta felületi rozsda bőven.
Itt csináltattam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!