Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Üdv! Nem tudom jó ötlet-e, ha...

Ködmön József kérdése:

Üdv! Nem tudom jó ötlet-e, ha fölszedem a régi hajópadlót, hagyom a párnafát teszek le OSB lapot és arra a laminált parkettát?! Az OSB lap vastagsága 18mm a párna fát hat kell sűrítem ill javítom .

Figyelt kérdés
2015. jún. 18. 12:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Felszede, akkor a párnafát is, és betonozdle! 10 cm vtg-ban akkor lesz jó!
2015. jún. 18. 12:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Én is a betonozást javaslom, mi is úgy csináltuk, mikor felszedtük a hajópadlót.
2015. jún. 18. 12:54
 3/8 anonim ***** válasza:
A laminált parkettának alulról teljes felületen merev alátámasztás szükséges. Ugyanazt tudom javasolni, mint az előttem szólók: Beton, habfólia, és arra a laminált parketta.
2015. jún. 18. 13:52
 4/8 anonim ***** válasza:
Igazából egyszerűbb ott hagyni a hajópadlót ahol van, csak a gond meg a kosz azt felszedni. Ha nagyon nem egyenes akkor is akár 6mm -es osb mehet rá az kiegyenlíti, ha már osb -t akarsz és arra lamináltat. Már ha elfér. Olcsóbb is, gyorsabb is, kevesebb kosszal jár.
2015. jún. 18. 13:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát én meg nem javasolnám azt amit az előttem lévő írt..... rá 1 évre,hogy megvettük a házat felszedtük a lamináltakat és elég nagy meglepetés ért minket az egyik szobába(a megvétel előtt kb 4 évvel volt lerakva parkettára fólia majd laminált)... íme lehet tippelni mik azok a fekete dolgok: [link]
2015. jún. 18. 14:37
 6/8 anonim ***** válasza:
#4-nek: javaslom az 5 nézze + ! Várom a válszt!
2015. jún. 18. 15:23
 7/8 anonim ***** válasza:

4. vagyok

Teljesen igazad van abban amit írsz, nem igazán szerencsés hajópadlóra, vagy ahelyett laminált parkettát tenni régi házakba ahol nincs beton meg ha van akkor sincs alatta normális vízszigetelés. Csak úgy láttam a kérdés nem erre irányult, inkább a teherbírásra, gondoltam nem írok kis esszét, mert úgyis valaki lehurrog, de leírom a véleményem, nekem is pont van két hajópadlós szobám.

Pont így történik ahogy lefényképezted, de akkor is így történik ha a párnafákra van téve az osb, meg akkor is ha a meglévő parkettára. Legfeljebb akkor az osb alatt fog befülledni. Ennek az oka, hogy a földből a nedvesség jön felfele és nem tud kiszellőzni. A legjobb, ha egyáltalán nem tesznek a régi hajópadlóra laminált parkettát, mert az lefojtja, ha fólia van alatta akkor meg az fojtja le.

Vagy csinálja az ember lamináltal és betonoz, szigetel ahogy azt manapság csinálják, vagy megmarad az ember a régi megoldásnál és lerak egy új hajópadlót ami ugyanúgy fog szellőzni mint az előző.

Nem rossz a laminált parketta, csak ahhoz fel kellene szedni mindent, kiszedni a földet is, kihordani, beton, vízszigetelés - ha már ennyi pénz el van költve legyen már hőszigetelés - amúgy is hideg a laminált - az már nem nagy többlet költség, arra szerelőbeton, parketta alátét aztán arra a laminált parketta. Még így is lehet gond, ha nem egy szintben van a fal meg az aljzat víz szigetelése felfele nem tud és elindul a nedvesség oldalra és akkor meg a falak fognak nedvesedni és az lesz a következő kérdés ugyanitt, hogy akkor ez most mitől, mert eddig nem volt baja. Szerintem ez egy lakott házban horror munka, rengeteg kosz, meg pénz amivel jár. Nyilván van akinek ez nem gond, végül is ez is egy járható út.

A másik lehetőség meg, hogy vesz az ember 3 cm vastag hajópadlót és leteszi vagy a meglévőre, vagy az helyett. Ahogyan ezelőtt, úgy ezután is fog tudni szellőzni, lesz tartása és a 3 cm fa ad szigetelést is, nem lesz hideg a padló. Így megmarad az ember a régi technológiánál, mert tulajdonképpen ha nem ragaszkodik az ember a laminált parkettához akkor semmi egészségi vagy más ártalma nincs annak ha nincs lebetonozva a szoba. Nekem is van két ilyen szobám, rajtunk kívül senki nem tudja hogy nincs beton alatta, soha semmi gondunk nem volt eddig belőle. Kb. annyiba kerül egy normálisabb hajópadló mint egy jobb fajta laminált parketta, csak az nem igényli az alábetonozást, víz szigetelést. Ha megmarad az ember a hajópadlónál és nem majmolja a divatot akkor meg egy nap alatt megvan és talán annyit kibír mint a laminált (nálam 50 éves a padló, most is lehetne festegetni, de eljött az ideje, hogy legyen új).

2015. jún. 18. 19:43
 8/8 anonim ***** válasza:
#7: (Y) (Y)
2015. jún. 18. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!