Most kezdek tanulni varrni, miket varrhatnék gyakorlásként?
Figyelt kérdés
azt javasolták, hogy gyakoroljak egy anyagon, de én nem szeretem, ha csak haszontalanul csinálok valamit, tehát olyasmin szeretnék gyakorolni, aminek később hasznát is tudnám venni (ha jól sikerül)2010. febr. 28. 19:04
1/10 anonim válasza:
... ha jól sikerül.
Épp ezért kell először csak úgy a semmibe gyakorolni, mert úgysem sikerül elsőre - ha meg igen, akkor válthatsz "értelmes" varrásra.
2/10 anonim válasza:
Először szoknyát ajánlanék!Nem nagy dolog!Vagy huzatot párnára, díszpárnát, ilyesmiket!Aztán toppokat!És így fokozatosan nehezítheted!Én így kezdtem anno!
3/10 anonim válasza:
Próbálj kis zsákocskákat varrni,hogy az egyenes varrást és a fordulást gyakorold.Vagy kerek alátéteket,varjál kettőt össze.Amíg nem tudsz pontosan a rajz mellett varrni,addig rendes dolgot nem tudsz készíteni.
4/10 anonim válasza:
zsebkendő, párnahuzat, gyereknek tolltartó olyan egyszerűt, nem ilyen kerekvégűt.A toppokat is jó ötletnek tartom, amit valaki már előttem, leírt
5/10 anonim válasza:
Én ágyneműhuzattal kezdtem. Azon aztán gyakorolhatsz! :) De szerencsére szuper lett, a mai napig használjuk. Ott gyakorolhattam a gomblyukazást is. Azóta nadrág felhajtásokat csinálgattam, zipzárakat cseréltem és varrtam, meg most álltam neki felsőket varrni.
Sok sikert.
6/10 A kérdező kommentje:
köszönöm
2010. márc. 1. 08:52
7/10 anonim válasza:
konyharuha,asztalterítő,zsebkendő,ágytakaró,ágynemű,függöny szegése,párna/díszpárna készítése,ollótartó,tűpárna,mobiltartó/zespitartó,zsebes tároló. Uóbbinál lehet gyakorolni az egyenes varrást,a tűzéseket is. Sok sikert! :)
8/10 anonim válasza:
Pedig fontos,hogy előtte gyakorold az egyenletes varrást. Ez mindennek az alapja. :) Jó,ha idővel beszerzel különféle eszközöket,persze ha komolyabban szeretnél a varrással foglalkozni. Ezek megkönnyítik a szabás-varrást. Gondolok itt pl.szabollóra,varrásfejtőre,különböző méretű tűkre,gombostűkre,az anyaghoz megfelelő cérnára,mérőeszközökre,szabókrétára,szálbefűzőre,gyűszűre stb. Ha már alaposan megismerted a géped,akkor belekezdhetsz a munkába. Kezdésnek jó pl.a függöny,takaró,párna,tűpárna,asztalterítő,konyharuha,székpárna stb varrása. Sok sikert! :)
10/10 A kérdező kommentje:
asztalterítőt varrtam végül és nagyon jó lett. most kinéztem egy nagyon egyszerű de szép táskát :)
megy ez!!!!
2010. márc. 7. 16:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!