Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Jó lenne tudni, akkor most...

Jó lenne tudni, akkor most milyen csiszolót is?

Figyelt kérdés

Egy egyszerű faház csiszolásra készültem de tébojda lett belőle

Fal felület

[link]

Nos már ott tartok nem tudom milyen csiszolót is vegyek hozzá,excentrikus csiszolóban gondolkodtam de azt mondták mivel nem tudom rászorítani a felületre azzal nem tudom megoldani a csiszolást,azután valaki a szalag csiszolót ajánlotta,mondom ok de mikor arra döntöttem volna jött valaki azzal,hogy a szalag csiszoló sem lesz jó a felületre mert nehéz meg ilyesmi,ok mondom akkor jöttek spaklis kaparásos ötletek bár ennyi felületet megöregednék mire lekaparnám.Ekkor vettet fel valaki a palástcsiszolót ami ugye leginkább fémre van,nos ilyet max bérelni tudnék.Tehát ott járok,hogy mit is vegyek?

Vannak az épületen nagy sík felületek is pl az eresz csatorna környékén meg még máshol is,csak az épület egyik oldalán kell ilyet lecsiszolni.

2015. jún. 4. 12:54
 1/10 anonim ***** válasza:
simán meglehet ezt csinálni excentrikussal, de ha van flexed azzal is próbálhatod ha teszel rá egy lamellás csiszolókorongot csak ezzel vigyázni kell, mert hamar belekap ha nagyon megnyomod
2015. jún. 4. 13:02
 2/10 anonim ***** válasza:
Naja, nem árt ha a flex fordulatszabályozós és viszonylag a leglassabb fokozaton nyomod neki. Akkor kisebb az esélye a belekapásnak a megfelelő szög esetén. Ha meg gyorssal csinálod, a festék hamarabb beleolvad, beleég a csiszolólapba és nem győzöd cserélgetni. Így is kb 3-4 m2 után kuka a csiszolókorong, ha olajfestékkel kenték és nem zománccal.
2015. jún. 4. 13:14
 3/10 A kérdező kommentje:
Más fórumokon azt mondják nem jó rá se az excentrikus,se a rezgő se a szalag se stb..... tököm ki van már.
2015. jún. 4. 13:14
 4/10 A kérdező kommentje:

Egy ilyet rendeltem volna,de már mérgemben a visszamondáson gondolkodom

[link]

2015. jún. 4. 13:20
 5/10 anonim ***** válasza:
Nézzük reálisan a dolgot, bármivel is csinálod, baromi sok verejték fog lecsorogni rólad mire végzel, ezt azért vedd figyelembe, mielőtt elkezded... Ezen kívül én tuti hogy excenterrel csinálnám, az a legkompaktabb és legkisebb erőráfordítással használható illetve ahhoz a legolcsóbb a csiszolóanyag és ha nem nyomod neki mint állat, akkor nem is fog olyan gyorsan eltömődni a festékkel...
2015. jún. 4. 15:36
 6/10 A kérdező kommentje:
Közben kaptam az infot hogy a fán az élekre vigyázzak ne kerekítsem le mert az a csöpögtetős rész
2015. jún. 4. 16:21
 7/10 A kérdező kommentje:
Egyébként más részen lesz jó pár sík felület is,úgy hogy az excentrikus ki is élheti magát :)
2015. jún. 4. 16:22
 8/10 anonim ***** válasza:
Próbálj az árnyékos oldalon dolgozni, mert 30 fokban ez a csiszolópor nem kellemes amikor keveredik az izzadsággal. :D És e a legfinomabb papírral szórakozzál, minimum egy 80-assal.
2015. jún. 4. 18:17
 9/10 A kérdező kommentje:
Ilyen csiszolást még nem csináltam,lehet akkor fogom csinálni mikor arról már árnyékos,egyébként fel készültem,maszk meg szemüveg is be van szerezve.Most az egyik fórumon azt írta valaki nem lesz jó ide az excentrikus csiszoló de most már leszarom ,jövőhéten hozzák.
2015. jún. 4. 18:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Volt már hasonló dolgom. Asztalos vagyok, "delta" csiszológéppel és 60-80-as csiszoló papírral álltam neki.
2015. jún. 7. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!