Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogy lehetne optokopulert...

Hogy lehetne optokopulert adni az alábbi áramkörhöz?

Figyelt kérdés

Az áramkörön egy egyszerű cnc vezérlője látható, ami egy LPT porton keresztül működik számítógépről. A leírás alapján csak akkumulátorról működik, én viszont hálózatról szeretném működtetni, így elvileg izolálnom kéne a két áramkör földelését (azaz s számítógép párhuzamos portjának 25-ös tűjét (GND) és az adapter negatív pólusát). Mivel optokopulerekkel még nem dolgoztam, így nem tudom hogyan kéne bekötnöm.

A segítséget előre köszönöm!

#áramkör #optokopuler
2015. jún. 2. 22:46
 1/2 A kérdező kommentje:

[link]

(A kép linkje)

2015. jún. 2. 22:48
 2/2 anonim ***** válasza:
Más nevén optocsatoló (optocoupler) nem csak általános felhasználású van, hanem logikai szintekhez és pont ilyen perifériák illesztéséhez is gyártanak. Lehet, hogy megfelelő választásával az uln2003-at el is hagyhatod.
2015. júl. 3. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!