Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan kell tejeszacskóból...

Hogyan kell tejeszacskóból kis szőnyeget készíteni?

Figyelt kérdés

Még dédim csinált ilyeneket, de sajnos nem tudta nekem megmutatni, hogy kell csinálni.

nem tudja valaki, hogy kell összefonni vagy összerakni?

2010. febr. 24. 17:18
 1/9 anonim ***** válasza:
Jo dekorativ volt a dédid,ilyenrol még nem is hallottam!
2010. febr. 24. 18:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A zacskót szétvágod (más zacskó is jó ).Az egyik sarkánál 2-3 cm szélesen elkezded körbehaladva vágni.Ha elég csíkod van,akkor összefonod,mint a hajat szokás.Ha megkell toldani,ott a két csíkot egymásra teszed,és úgy fonod tovább.Lehetőleg a toldások ne essenek mindhárom csíknál egyvonalba.

Vagy összevarrod a csíkokat erős cérnával,vagy a második csíkot átbújtataod az első csík hurokján és úgy fonsz tovább.Ez kessé munkaigényesebb,de nem kell összevarrni.Ha kész, az alsó és felső szélét visszahajtod a hátoldalra,és összevarrod.

Régi,szétszabott ruhákból is így készithetsz szőnyeget.

2010. febr. 24. 19:11
 3/9 anonim ***** válasza:
Azthiszem hogy hosszában kell csíkokra vágni és összecsomózni, aztán kötni belőle egy lábtörlőt. De eléggé haszontalan foglalatosság, amikor a 100ft-osban 500-ért kapsz egy szépet. Mert a zacsis az eléggé csúnya, nagyon sokára készül el, és sok munka is van vele. Akkor már inkább fűzfavesszőből fonj egyet!
2010. febr. 24. 19:24
 4/9 anonim válasza:
Az én nagymamám is csinált. Ő kimosta,megszárította,felvágta keresztbe csigavonalban így hosszú darab lett belőle majd összekötötte a csíkok végeit.Ezután horgoló tűvel meghorgolta.Lehet,hogy babra munka és olcsón lehet venni de te csináltad és szerintem nem csúnya.És még praktikus is.Én sok sikert kívánok hozzá.
2010. febr. 24. 23:03
 5/9 A kérdező kommentje:

ó köszönöm a válaszokat de jó hogy még mások is emlékeznek erre:)

de viszont ez a régi ruhás jó megoldás:)

lehet ezzel fogom megcsinálni.

2010. febr. 25. 21:09
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam a régi ruhás tippet.Nálam az előszobában csak ilyen szőnyegek vannak.

Ha szépre akarod és haladósabbra,akkor kb 5 cm-es szalagokat vágj,varrd össze hosszú csíkban,és utána vágd egyforma hosszúságúra.A csíkokat hajtsd félbe és vasald le,akkor könnyebb fonni és szebb is lesz.Amire m ég figyelj,hogy az anyagok vastagsága nagyjából egyforma legyen.Pl.szövetet és vékony selymet ne fonj össze,mert nem lesz síma a felület.

2010. febr. 25. 21:53
 7/9 anonim ***** válasza:
Anyukám csinált lábtörlőt tejeszacsiból, és ritka ronda lett a kék-piros-fehér műanyag izé. Kb 2-3 hónapot bírt, de az első használat után még ocsmányabb volt. Olyan mintha a szemetet hasznosítanánk újra, de sajna úgy is néz ki.
2010. febr. 26. 15:04
 8/9 anonim ***** válasza:

21.53-as.

Kérdezném hogy a fonatokat mivel erősíted egymás mellé? Összevarrod őket?

2010. febr. 27. 07:51
 9/9 anonim ***** válasza:
Ezt valahogy úgy csinálják, hogy vékony csíkokra vágják és mint ahogyan a fonálból lehet szövetet szőni, így ezekből a csíkokból is kijön valami. Persze ízlés dolga, hogy kinek jön be.
2010. ápr. 16. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!