Hogyan kell tejeszacskóból kis szőnyeget készíteni?
Még dédim csinált ilyeneket, de sajnos nem tudta nekem megmutatni, hogy kell csinálni.
nem tudja valaki, hogy kell összefonni vagy összerakni?
A zacskót szétvágod (más zacskó is jó ).Az egyik sarkánál 2-3 cm szélesen elkezded körbehaladva vágni.Ha elég csíkod van,akkor összefonod,mint a hajat szokás.Ha megkell toldani,ott a két csíkot egymásra teszed,és úgy fonod tovább.Lehetőleg a toldások ne essenek mindhárom csíknál egyvonalba.
Vagy összevarrod a csíkokat erős cérnával,vagy a második csíkot átbújtataod az első csík hurokján és úgy fonsz tovább.Ez kessé munkaigényesebb,de nem kell összevarrni.Ha kész, az alsó és felső szélét visszahajtod a hátoldalra,és összevarrod.
Régi,szétszabott ruhákból is így készithetsz szőnyeget.
ó köszönöm a válaszokat de jó hogy még mások is emlékeznek erre:)
de viszont ez a régi ruhás jó megoldás:)
lehet ezzel fogom megcsinálni.
Én írtam a régi ruhás tippet.Nálam az előszobában csak ilyen szőnyegek vannak.
Ha szépre akarod és haladósabbra,akkor kb 5 cm-es szalagokat vágj,varrd össze hosszú csíkban,és utána vágd egyforma hosszúságúra.A csíkokat hajtsd félbe és vasald le,akkor könnyebb fonni és szebb is lesz.Amire m ég figyelj,hogy az anyagok vastagsága nagyjából egyforma legyen.Pl.szövetet és vékony selymet ne fonj össze,mert nem lesz síma a felület.
21.53-as.
Kérdezném hogy a fonatokat mivel erősíted egymás mellé? Összevarrod őket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!