Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Érdemes kicserélni a régi fa...

Érdemes kicserélni a régi fa ablakot műanyagra panel lakásban?

Figyelt kérdés
Hány fokot jelent? Penészedni fog a lakás?
2010. febr. 21. 21:53
 1/7 A kérdező kommentje:
A Gealan tipusú milyen, mi a véleményetek róla?
2010. febr. 21. 21:54
 2/7 anonim ***** válasza:
Érdemes! Penészedés akkor fordul elő, ha hideg falfelület lesz, és magas páratartalom. Ha le van szigetelve a ház, akkor hideg felület nem valószínű. A párásodás ellen pedig szellőztetni kell. A legjobb légbeeresztőket szereltetni az ablakokra. www.aereco.hu
2010. febr. 21. 22:23
 3/7 anonim ***** válasza:
Biztos érdemes. A műanyag ablak ugyan szerintem ronda, de a panelnak úgyis mindegy. Nagy előnye viszont, hogy ha jó minőségű, akkor jobb a hőszigetelése, tuti, hogy nem vetemedik meg és nem kell párévente újrafesteni. Ha penészedésre hajlamos a lakásod, akkor tegyél a megelőzésért (bár én el sem tudom képzelni, panelban lakom és olyan száraz, hogy még pluszban kell párologtatni). Szellőztetés sokszor, az amúgy is kell (én naponta legalább háromszor szoktam 10-20 percet, igaz, a távfűtés miatt nem emeli a fűtésszámlát), ha nagyon vizes a fal, akkor szerezz be páraelszívót. Ahol dolgozom, ilyen pincehelyiség 150 nm-es és két tablettás cucc nagyon jó levegőt eredményez, pedig mikor először bementem oda (még az építési fázisban), szinte folyt rólam a víz, olyan párás volt.
2010. febr. 22. 00:36
 4/7 anonim ***** válasza:

Csak akkor ha mérhető, szabályozható fűtésed van!

Nálunk régi fa ablakok vannak és így is résnyire nyitva kell hagyni egész éjjel az ablakokat, különben nem tudnánk aludni és megsülnénk.

2010. febr. 22. 08:20
 5/7 anonim válasza:
Ez igaz az utolsótól.Kollegina Szolnokon lakik a 10.emeleten.Kicseréltek az ablakot.Most meg 40 fok van
2010. febr. 22. 09:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Annyival kiegészítve, hogy elég, ha szabályozható a fűtésed (csap a radiátoron), mérhetőnek nem kell lennie.
2010. febr. 22. 12:55
 7/7 anonim válasza:
en is ezt a markat szereltettem en megvagyok elegedve vele
2010. ápr. 22. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!