Érdemes kicserélni a régi fa ablakot műanyagra panel lakásban?
Figyelt kérdés
Hány fokot jelent? Penészedni fog a lakás?2010. febr. 21. 21:53
1/7 A kérdező kommentje:
A Gealan tipusú milyen, mi a véleményetek róla?
2010. febr. 21. 21:54
2/7 anonim válasza:
Érdemes! Penészedés akkor fordul elő, ha hideg falfelület lesz, és magas páratartalom. Ha le van szigetelve a ház, akkor hideg felület nem valószínű. A párásodás ellen pedig szellőztetni kell. A legjobb légbeeresztőket szereltetni az ablakokra. www.aereco.hu
3/7 anonim válasza:
Biztos érdemes. A műanyag ablak ugyan szerintem ronda, de a panelnak úgyis mindegy. Nagy előnye viszont, hogy ha jó minőségű, akkor jobb a hőszigetelése, tuti, hogy nem vetemedik meg és nem kell párévente újrafesteni. Ha penészedésre hajlamos a lakásod, akkor tegyél a megelőzésért (bár én el sem tudom képzelni, panelban lakom és olyan száraz, hogy még pluszban kell párologtatni). Szellőztetés sokszor, az amúgy is kell (én naponta legalább háromszor szoktam 10-20 percet, igaz, a távfűtés miatt nem emeli a fűtésszámlát), ha nagyon vizes a fal, akkor szerezz be páraelszívót. Ahol dolgozom, ilyen pincehelyiség 150 nm-es és két tablettás cucc nagyon jó levegőt eredményez, pedig mikor először bementem oda (még az építési fázisban), szinte folyt rólam a víz, olyan párás volt.
4/7 anonim válasza:
Csak akkor ha mérhető, szabályozható fűtésed van!
Nálunk régi fa ablakok vannak és így is résnyire nyitva kell hagyni egész éjjel az ablakokat, különben nem tudnánk aludni és megsülnénk.
5/7 anonim válasza:
Ez igaz az utolsótól.Kollegina Szolnokon lakik a 10.emeleten.Kicseréltek az ablakot.Most meg 40 fok van
6/7 anonim válasza:
Annyival kiegészítve, hogy elég, ha szabályozható a fűtésed (csap a radiátoron), mérhetőnek nem kell lennie.
7/7 anonim válasza:
en is ezt a markat szereltettem en megvagyok elegedve vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!