Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Bojler felfogatás de hogyan?

Mugen81 kérdése:

Bojler felfogatás de hogyan?

Figyelt kérdés

Egy 120 literes bojlert szeretnénk felrakni főfalra!

Átmenő csavaros pántolás nem kivitelezhető!

A bojlergelfogató klt.-ben nem sok bizodalmam van,a fal porotherm 38K nem igazán szereti a tiplizést a felépítése miatt!

Valakinek valami jó ötlete esetleg?

2015. ápr. 22. 16:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
47%
A nem átmenőcsavaros helyett a tiplis felfogatás nem hangzik jól ekkora tömegnél. Valahogy átmenő csavarokkal és túloldalon vaspántokkal kellene felfogatni. Fürdőszobában már maradt kezemben egyik kapaszkodó ami tiplikkel volt felfogatva betonfalba. Szóval nem mernék tiplivel felfogatott bojler alatt fürdeni, ráadásul a falad puhább is a betonnál. Ha már megcsinál az ember valamit akkor legyen biztonságban, nem kell takarékoskodni ilyen esetben a túlméretezett biztonsággal.
2015. ápr. 22. 17:10
 2/15 A kérdező kommentje:
A szuterénben van a bojler és a fal másik fele föld alatt van ezért nem lehet átmenő!
2015. ápr. 22. 17:30
 3/15 anonim ***** válasza:
rakd be szitahüvelyes vegyidübellel abba beletolsz egy menetes szárat és arra felfogatod ha megkötött, ezt tuti nem szeded ki a falból
2015. ápr. 22. 18:04
 4/15 anonim ***** válasza:

p38-ba jobban fog a tipli (belevaló persze), mint a betonba. Tiplizd nyugodtan.

[link]

2015. ápr. 22. 18:21
 5/15 A kérdező kommentje:

Rákerestem a techológiára jónak tűni!:-)

Kifúrom kitisztítom fém szitahüvely majd ragasztó bele utánna a menetesszál és ennyi?

2015. ápr. 22. 18:29
 6/15 anonim ***** válasza:

Nem kell ennyire elmisztifikálni. Bármelyik szaküzletben megveszed a bojler rögzítő csavarokat és kész. Azt befúrod (ha jól emlékszem 14-16 körül van a furat) belehajtod a szárat, aztán a menetre meg az anyát, ha fenn van a bojler.

Bírni fogja.

Ha nem hiszed, tegyél be egy csavart, köss rá egy kötélgyűrűt és állj bele. Én 90KG vagyok, így szoktam megnézni, ha valamiért bizonytalannak tűnik a rögzítés. Eddig még egy sem esett le. :-)

2015. ápr. 22. 20:11
 7/15 A kérdező kommentje:
De a bojler 150kg feltöltve!
2015. ápr. 22. 20:47
 8/15 anonim ***** válasza:
Igen, de (legalább) két csavar tartja! Tehát 2x 90kg az meg 180! ;)
2015. ápr. 22. 21:10
 9/15 A kérdező kommentje:

Tusé!

;-)

2015. ápr. 22. 21:42
 10/15 anonim ***** válasza:
A bojler felfogató csavar a kétszázliterest is elbírja. 16- os lukat kell fúrni a téglába kb 15 cm mélyen. Soha, semmilyen falba nem volt vele probléma.
2015. ápr. 22. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!