Melyik villanykapcsolót kell vennem?
Figyelt kérdés
Neten nézegettem egy webáruházban kapcsolókat, de nem tudom melyiket vegyem.
Egyszerű sima menyezeti lámpát kapcsolni.
Melyiket kell vennem?
1: váltókapcsoló ( tudom ez inkább lépcsőknél pl, ahol lehet fel le kapcsolni)
2: Egypólusú kapcsoló
3: Nyomókapcsoló
2015. ápr. 21. 14:51
2/7 A kérdező kommentje:
Többi nem is alkalmas a célra?
2015. ápr. 21. 14:59
3/7 anonim válasza:
A váltó is alkalmas rá.
Végül is a nyomó is, csak kényelmetlen, folyamatosan nyomni kell, amikor azt akarod, hogy égjen...
4/7 A kérdező kommentje:
:D köszönom
jó, látszik, hogy nem értek nagyon hozzá, de így már okés
2015. ápr. 21. 18:45
5/7 anonim válasza:
Szerencséd van, hogy keresztkapcsolóval nem találkoztál... :-)Váltókapcsoló arra való, hogy megfelelően bekötve két ponton is nyitható illetve zárható legyen a kapcsolók által vezérelt világítás áramköre. Nyomókapcsolóval legtöbb esetben lakáscsengőt lehet működtetni, mert csak benyomva ad áramot a kapcsolószálnak. Egypólusú kapcsolóra lesz szükséged. :-)
6/7 anonim válasza:
nyomógombbal is lehet világítást vagy bármi mást üzemelteni. nálunk is úgy van, sőtt nálunk 12volt a kapcsoló feszültség
7/7 anonim válasza:
Én feltételeztem a normál, hagyományos elektromos rendszert. Az impulzusvezérelt világítás valóban jó és korszerű dolog, de ott nem házilag szokták mókolni a mennyezeti lámpa bekötést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!