Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen az a mulcsolós fűnyíró?

Milyen az a mulcsolós fűnyíró?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 21. 07:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

"A mulcsozás egy okos fűnyírási alternatíva, mely időt takarít meg számunkra, hiszen nem kell fűgyűjtőkosarat vagy zsákot üríteni. A lenyírt fűszálak többszörös aprításon mennek keresztül, majd a finom darálék visszahullik a gyepre, melyet nedvességgel és tápanyagokkal lát el. A kaszálék újrahasznosítása védelmet biztosít a fűszálak számára az erős napsugárzással szemben, így a gyep üde zöld marad."

Mint azt jól tudjuk, a gugli a barátunk. :)

2015. ápr. 21. 08:44
 2/11 anonim ***** válasza:

Igen, gondolom valóban ezt írja a gépkönyv, mert el kell adni ezt is.

Mondjuk a szomszédom jól megjárta vele. Elköltött majdnem 2 milliót az öntözőrendszerre meg a fűre, egy évig rendes nyesedékgyűjtős fűnyíróval nyírta. Gyönyörű, ápolt gyepe volt, egy stadion is megirígyelhette volna. Aztán valami műszaki bizományiban rábeszéltek egy ilyet, és elcserélte a fűnyíróját erre. Két hónap alatt sikerült tönkretennie vele a füvét. Nem tudom, hogy befülledt-e, vagy mi az oka, de a fűmagkeverékből egyes fajok kompletten kipusztultak nála, és baromi randán hézagosan néhány nagy csomó maradt a füvéből. Azóta próbálja toldozgatni-foldozgatni, de én úgy látom, más sosem fog sikerülni az eredeti állapotot visszaállítania, újratelepítés nélkül...

2015. ápr. 21. 09:54
 3/11 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Köszi, Második!

Mi is gondolkodtunk egy ilyenben, hááát, lehet, hogy mégsem kell. :)

2015. ápr. 21. 10:09
 4/11 A kérdező kommentje:

Irigylem azokat az embereket akiknek számít,h milyen szép az udvaron a gyep.

Én per pillanat örülök ha levágom.

2015. ápr. 21. 10:52
 5/11 anonim ***** válasza:

Gartner mucsolós fűnyírót vettem, 2 éve. ez egy álom. nem kell a füvet gyűjteni, simán levágja és nem látszik a fű amit levágott, valahogy eltűnik

a fűgyűjtőt nem is használom

annyi a titka, hogy nem hagyom túlnőni a füvet és nem a legkisebb fűmagasságban vágom és nem szereti, ha vizes a fű a vágáskor

ha vizes a fű, akkor is lenyírja, de akkor kiszóratom, hogy felnyitom a gyújtő helyén lévő fedelet

ha ez fel van nyitva, akkor vizesen lehet nyírni és nagyon magasra nőtt füvet is viszi

a penge, ami benne van, egy ventillátor hatást gyakorol és szívja a levegőt alulról

2015. ápr. 21. 11:30
 6/11 anonim ***** válasza:
jaa és a mucsolás akkor működik jól, ha le van véve a gyűjtője és a helyére be van dugva egy műanyag idom, amit hozzá adnak, csak akkor ne legyen vizes a fű
2015. ápr. 21. 11:33
 7/11 A kérdező kommentje:
Akkor ezen gépeknek külön ki van képezve valahogy az alja is?
2015. ápr. 21. 14:08
 8/11 anonim ***** válasza:
inkább a kés, ami különleges
2015. ápr. 21. 19:18
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Lépcsőszerűen hajtott éle van a késének, amivel szétaprítja a levágott füvet. Nekem olyan gépem van, ami gyűjtős, mulcsozós, és oldalkidobatós. Van a gépházon egy nyitható oldalablak. Ha leveszem hátulról a gyűjtőkosarat, lecsukódik a hátulján a műanyag fedél, onnan már zárt lesz, felnyitom az oldalablakot, akkor oldalra kidobja a füvet, ha azt is lecsukom, és teljesen zárt gépházzal nyírok, akkor teljesen szétaprítja, akkor van mulcs üzemmódban.
2015. ápr. 21. 23:22
 10/11 szalaiga.bor válasza:
Nagyon sűrű, vagy vizes fűnél nem praktikus, mert rátapad a fűnyíró aljára, és befulladhat a gép. Túl magas fűvel is nehezen boldogul, olyan, mintha túlságosan megtömnéd a kávédarálót. De ha nem nagyon hagyod megnőni, akkor kényelmes megoldás lehet.
2015. ápr. 25. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!