Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fából készült focikapu mennyir...

Fából készült focikapu mennyire tartós?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Egy ilyen focikaput szeretnénk csináltatni egy ismerőssel, 3*2 vagy 5*2m méretben, mint a videóban.

https://www.youtube.com/watch?v=r4IuWqKN0IM

Ezek mennyire bírják a strapát? Nem esnek szét az erősebb lövésektől?

2015. ápr. 4. 19:13
 1/4 anonim ***** válasza:

nem esnek szét, ha jól megcsinálják. szükség esetén a sarkokat meg lehet erősíteni vassal.

sok fa kaput láttam, és nagy pályán is voltak bőven.

2015. ápr. 4. 20:10
 2/4 anonim ***** válasza:
Működik a dolog, persze nem tetőlécből... Meg lehet azt úgy csinálni, hogy kibír mindent. Ha szakember csinálja, bizonyára fogja tudni, hogy milyen fafajta, és milyen anyagvastagság szükséges. Megfelelően lekezelve az időjárásnak is sokáig ellen fog állni.
2015. ápr. 4. 21:19
 3/4 dirtboy ***** válasza:

csináld keményfából /bükk,tölgy,akác,gyertyán vagy legjobb somfa/ akár mit kibír majd.

nedvesség tartalma legyen 15%alatt és polivinil acetát bázisú diszperziós faragasztó bitangul tartja még majd a facsavarokon kívül.

facsavarnak elő kell fúrni majd,másként hasítani fog.

gérvágás legyen pontos,akkor tart rendesen.

végül jól legyen lekezelve másként mivel fából van az időjárás hamar kikezdi.

2015. ápr. 4. 21:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha jól meg van csinálva, és pár évente újrafestve, akkor örök életű. Nálunk a suliban volt fából készített kapu a kézilabdapályához, már akkor is öreg volt mikor én jártam oda suliba, és még most is áll. Legalább 40 éves körüli lehet, de inkább több.
2015. ápr. 6. 11:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!