Milyen barkácsgépet, készüléket vegyek?
Családban lesz mostanság néhány lakásfelújítás, ehhez kellene néhány gép. Milyen márkát érdemes venni? Gyalu, csiszoló, dekopír, flex, körfűrész...
Nekünk nem voltak eddig, de most kell. 8-10 évet bírjon ki.
Lidl-ben most van akció, flex 9000, gyalu 11000, Parkside márka, de meglepően jó. Én tegnap vettem egy flexet, ajánlom.
Nekem a B&D szerszámok nem jöttek be! Rossz a minőségük, volt fúróm, csavarozóm és gyalum is. De a gyorsvágó (flex) valóban jó, nekem egy 1200 W-os 125 mm. van. Bírja a strapát, pedig, vasat, betont, cserepeket, járólapokat is vágtam vele és nem is keveset. Igaz télen, cseréltem rajta a szénkeféket és a csapágyat is, mert már eléggé tönkre mentek.
Makita nagyon jó, de a makita olcsóbb változata a Maktec sem rossz! Továbbá nekem nagyon beváltak a ryobi-k és a piros einhell-ek. Piros einhell szalagcsiszolómat egy kisipari asztalos javaslatára vettem meg és cseppet sem bánom, hihetetlen mit kibírt (6. évében van) eddig és precíz, praktikus is. De van a piros einhell-ből még, dekopírfűrészem, asztali (1800 w-os) körfűrészem, bontókalapácsom, és ipari porszívóm is. Mind 2 évesnél idősebb gép. A bosch szerszámok sem rosszak, de a maiak minősége lényegesen elmarad a régi darabokétól, de az ára nem! Így én azokat mostanság nem veszem. Van egy Verto marógépem most már 4 év után úgy néz ki csapágyas lesz, de rengeteget használom. Kézben is és maróasztalra szerelve is. Akarok venni egy másikat, Valószínű ryobi-t vagy piros einhell-t, esetleg Maktecet. Mert akkor az egyik marad az asztalon, a másikkal meg tudom a gerendákat, oszlopokat, vastag hosszú deszkákat marni kézben. Majd egy jó akció alkalmával veszek egyet, amelyiket jobban megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!