Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mennyibe fog kerülni ha...

Mennyibe fog kerülni ha vízszerelőt hívok a konyhai csap beüzemelésére?

Figyelt kérdés

Ma hozták a konyhabútort, holnap szereli be az asztalos. Van hozzá mosogatótál, meg csövek, azt hiszem csak csaptelepet nem adtak hozzá.

Mennyiért csinálná meg ezt a vízszerelő? Vidéken lakok.

Ahogy nézelődtem 5 ezerért már lehet kapni csaptelepet, de gondolom ha ezt a szerelő veszi meg, akkor drágábban fogja felszámolni.

Arra gondoltam, hogy megveszem én a csaptelepet és a szerelőt meg kihívom, hogy csak szerelje be és akkor nem lógok neki még anyagköltséggel is.

De nem tudom, hogy mindegy-e, hogy milyet veszek. Van-e különbség köztük, vagy egyformák és minden konyhabútorhoz jók?

Én ilyenre gondoltam:

[link]

Köszi a segítséget! :)

2010. febr. 17. 17:39
 1/10 anonim ***** válasza:
Na kérdés. a mosogatótálcán van lyuka csaptelepnek? vagy utólag kell vágni rá?Ha utólag, akkor egy kissé necces, de nem megoldhatatlan.Ha van lyuk akkor akár a szomszéd is meg tudja csinálni.Vagy a férjed. az én férjem sem vízvezetékszerelő, de már belejött az ilyen dolgokba. az a baj, hogy a szerelés még nem is nagy díj, de a kiszállásra, már rögtön elkérnek 3000-5000ftot és még a csphoz sem nyúlnak
2010. febr. 17. 18:03
 2/10 anonim ***** válasza:

Ja előző vagyok.Azért az olcsó csapteleppel óvatosan. Made in Kína. aztán egy csöpögő csapot nem lehet megcsinálni, mert meg kell venni az egész csaptelepet.

Amikor megveszed a telepet kérdezd, meg, hogy szerelőcsomag (azthiszem így hívják) van-e hozzá.Mi így jártunk sajna. Inkább megvettük a drágábbat, de az bírja.

2010. febr. 17. 18:05
 3/10 A kérdező kommentje:
A csaptelepnek nincs fúrva hely, csak a lefolyónak :(
2010. febr. 17. 19:37
 4/10 anonim ***** válasza:
A csaptelepenek a mosogatotálcán kell lenni egy luknak a lefolyonak megy a szekrény hátulján a farost lemezzen. Ha a mosogatotálcán nincs lyuk akkor egy lyukroppantó kell hozzá, de egy sima vasfuroval és dekpirfuroval is meg lehet oldani. Ha semmilyen tapasztalatod nincs akkor inkább ne kisérletezz vele mert nem olcsó egy mosogatótálca, ha véletlen elszurnátok. A csaprol meg annyit hogy ha nem extra de normális csapot akarsz venni az kb 10 000 Ft. Ha elmész egy nagyáruházba és megemeled a külömböző tipusokat érezni fogod a sulykülőmbséget minnél könnyebb annál gagyibb, ráadásul egy 10 000 ft-osra már 5 év garit is adnak. Én Ferromixet szoktam venni ez 5 év garis, idáig még nem volt vele gondom de 10-12körül mozognak. Ha a lukat megtudjátok oldani akkor egy csapot beszerelni már nem nagy dolog adja magát az egész, egy 10-es vagy 13-as (Tipusfüggő) csőkulcs 1 11-es villáskulcs a flexibilis csőhőz és egy 22-24 villáskulcs kell hozzá
2010. febr. 17. 20:16
 5/10 anonim ***** válasza:
Ja 20:16-os vagyok. Azért kérdezz rá az asztalosra mert valamelyik be szokta rakni a csapot is
2010. febr. 17. 20:18
 6/10 A kérdező kommentje:

Hát akkor mindenképp kell vízszerelőt hívni. Tényleg nincs kihagyva a csapnak lyuk, csak a lefolyónak. Én meg tényleg nem akarok ilyennel kísérletezni.

Akkor 10.000 Ft csaptelep + kiszállás + beszerelés... nem lesz olcsó mulatság :(

Köszi a válaszokat!

2010. febr. 17. 21:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenük kell 10 ezerért venni. Mi anno 4000 ezerért vettük, és semmi baja, nagyon jó lett. Bár te tudod, hogy mennyit tudsz rá szánni. A beszerelés szerintem kb. 2-3 ezer forintnál nem kéne, hogy több legyen.
2010. febr. 18. 10:47
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem a 12000 es csaptelepem ment gallyra fél év után,/márkás darab volt/ Az üzlet kicserélte, de a le-felszerelés költsége akkor is az én saram maradt!

Ennyit a garanciáról!

Egyébként:Már a "jónevű" cégek is Kínában gyártatnak!

2010. febr. 19. 18:48
 9/10 anonim ***** válasza:

Mi Bp.területén 8500ft.-ért szerelünk 1 csaptelepet(kiszállási díj nincs)

A házi barkácsoláshoz csak annyit,hogy nem mindig válik be.

Főleg a lyuk kivágása(csak célszerszámmal)mert összebarmolják-karcolják a felületet.Netán kőagyag vagyis nem fém akkor meg ki kell ütni.Továbbá a lefolyórendszert is hozzá kell igazítani a tálcához.A csaptelep flex csatlakozói már 95%-ban 3/8"kivitelűek.Ha a sarokszelep 1/2"-os akkor az szükiteni vagy cserélni kell.Stb-stb...

Szóval ki-ki döntse el maga.Talán még annyit,hogy ha karos a szerelvény illik szűrővel kombinált sarokszelepet alkalmazni.A kerámia lapocskák nem csípik a homokos-rozsdás vizet.Röviden ennyi..mint vízszerelő.

Ui:Milyen márka legyen?Mofém-Kludi ezekhez van sok üzletben alkatrész.Olasz-Spanyol 1-1 üzlet ben.

A csaptelep kívülről lehet bár milyen csicsás, lelke a kerámiabetét.NA ez nem mindegy,hol készült.

2010. febr. 19. 20:18
 10/10 A kérdező kommentje:

Megvettem a legolcsóbb csaptelepet 4 ezer forintért, most ennyit tudtam rá szánni. 5 ezerért szerelik be holnap. Ha meg elromlik, akkor majd veszek helyette egy strapa bíróbbat. Most muszáj volt valamit vennem.

Köszi a válaszokat!

2010. febr. 19. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!