Valaki elmagyarázná a hungarocellvágó készítését? Adott az alábbi cekasz és hogy kössem rá az elektromosságot?
Lehet hogy nagyon primitívnek tűnök de a lehető legegyszerűbben kellene hogy megértsem. Adott egy kanthal fűtőszál ellenállás huzal. [link]
Én értem hogy többfajta méret és vastagság meg többfajta értékek. De!
Adott egy változtatható univerzális laptoptöltő ami 12V-tól 24V-ig állítható és ezen belül is 5-5,5 Ampert tud.
Kérdezem én hogy a cekasz egyik végét rákötöm a pozitív a másik végét a negatív részre ami kijön a laptoptöltőböl és így akkor már meleg lesz a cekaszom és tudok vele hungarocellt vágni? Vagy kell még közbe valami ellenálás vagy bármi? Vagy ha a cekaszt rákötöm a 220 V-ra akkor nyilván elfüstöl de csak ennyi kell hozzá hogy egyik végét afázisra másik végét anullára kötöm?
Nyilván tudom hogy sok dolog befolyásolja és hogy nem mindegy a Volt sem hogy hány Volton üzemel a cekasz. Meg attól is függ, hogy milyen áramerősség kell neki, hogy milyen vastag anyagot vágok, meg hogy mikor ér bele a cekasz a hungarocellbe stb. De mivel ennek a töltőnek több fokozata van ezért ezt ezzel tudnám úgymond állítani. Vagy esetleg egy régi hősugárzót, vasalót szedjek szét és abban minden benne lesz ami nekem kell?
Ha lehet a lehető legegyszerűbben magyarrázátok már el, hogy egy egyszerű ember is megértse.
A laptoptöltő úgy le fog égni tőle, mint a huzat. Egy nagyáramú trafót használj, hagyományosat, ne kapcsolóüzeműt.
A cekász maga az ellenállás az áramkörben, a rajta áthaladó áramot, rajta eső feszültséget hővé alakítja.
Én még nem láttam 5-5.5 Amperos laptoptöltőt!
http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__barkacsolas__3950617-h..
-A laptoptöltő teljesítménye kicsi.
-Én sima horganyzott vasdróttal csináltam, PC-táppal. Kísérletileg a legegyszerűbb, fogsz egy hosszú drótot (kb. 2m) (mm-nél vékonyabbat), és rövidíted, amíg már sötétben halványan izzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!