Hogy hívják az "anya" és az "apa"-t hivatalosan? (csavar)
Ez a hivatalos?
Nincs valami alternatív neve?
Értem, szerintem ezek nem szép elnevezések.
Nincs valami alternatíva?
De, van, egy nagyon régi XIX. század körüli elnevezése.
De, szerintem arra már senki nem emlékszik, vagy csak nagyon kevesek.
Szólították, volt anno, a csavart SRÓF-nak.
bár szerintem ez sem mondható éppen, szép hangzatú elnevezésnek.
Egyébként, nem értem mi a problémád, a kérdésedben a hivatalos elnevezésre voltál kíváncsi.
Arra megkaptad a választ.
amúgy mi más alternatívára gondolsz?
A hivatalos mérnöki, illetve az általánosan használt megnevezéseken kívül, ma már nincs más.
Mint általában, a műszaki szakterületeken, egy bizonyos alkatrésznek, vagy szerszámnak, van egy hivatalos, mérnöki, és egy közhasználatú neve.
esetleg amit még használnak az idősebb szakemberek, az általában, a német nevei, mivel anno, nagyon sok műszaki elnevezést a német mesterek hoztak be.
Az akár szép, akár nem, az van.
Ha más alternatívát próbálsz ráerőltetni, a kutya nem fogja tudni, érteni miről beszélsz.
Létezik egy KÖTŐELEMEK c. szabványkönyv, amelyben műszaki rajzzal, pontos névvel, mérettáblázattal, szabványszámmal megtalálod a keresett árut. (Műszaki Könyvtárban)
Pl. Lencsefejű metrikus menetes csavar M5x25 MSZ....
(Így adják meg a tervrajzokon is a mérnökök. Ez a legpontosabb. A hozzávaló anyát is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!