Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mekkora lehet a konyhai...

Titanmanus kérdése:

Mekkora lehet a konyhai sarokszelepünk?

Figyelt kérdés

Szeretnék víztisztítót beépíteni magunknak a csap alá, nem is egy nagy dolog, az eladó azt írja, hogy

'A készlet 3/8"-os bekötő idomot tartalmaz. Amennyiben a felszerelés helyén a vízbekötésnél (sarokszelepnél) nem 3/8"-os csőméret van, hanem 1/2" vagy 3/4", rendeléskor jelezze felénk és a megfelelő bekötő idommal küldjük a berendezést.'

Nos, lecsavartam a csapunk hidegvíz csövét és megmértem tolómérővel a sarokszelep menetét és alatta is. 16,2mm a menetnél, a cső a menet alatt 14,7mm. Nem tizedes pontos, mert elég lehetetlen kicsi helyen van... Ez milyen méret? Mert ha jól számolom a 3/8"-os 9,52mm lenne, a 3/4" -es 19,05mm az 1/2" -es meg 12,7mm. egyik sincs közel. Vagy nem jó helyen mértem? Köszi

2015. febr. 11. 22:44
 1/6 A kérdező kommentje:
Még egy dolog, tavaly mikor csapot cseréltem, akkor a Mofém csaphoz adott alap bekötőcső jó volt hozzá. Sajna a dobozán a csapnak nem írták meg milyen méret az. Az alapra mindenhol a 3/8" -ot írják, akkor lehet ez is az, de nem értem hogy jön ki. :[ Vagy a cső belső átmérője lenne 9,52mm? Láma vagyok...
2015. febr. 11. 22:54
 2/6 anonim ***** válasza:
Azt hittem,már valaki megírta...1/2" colos a csap mérete,mert a belső átmérő számít,,,nyilván a falvastagsággal együtt lesz a menet 16,2 mm...A luk méretéről kapja a nevét a csap is,meg a cső is... :)
2015. febr. 12. 01:36
 3/6 anonim ***** válasza:

"..A luk méretéről kapja a nevét a csap is,meg a cső is... :)"

A külső átmérő a mérvadó.

16-ot mértél az 3/8"

2015. febr. 12. 08:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Ne keverjük a szezont a fazonnal. 3/4" az nem a cső átmérője, hanem a csőmenet. A 3/8 csőmenet külső átmérője 16.662mm.

[link]

Itt a whitworth csőmenetet kell nézni.

2015. febr. 12. 08:21
 5/6 anonim ***** válasza:
Most látom, hogy közben a 3-as válaszoló már megírta, csak mikor elkezdtem írni, akkor még nem volt ott a válasz.
2015. febr. 12. 08:23
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm! Tudtam csak nem sejtettem :D hogy a Whitworth lesz a megoldás (após esztergályos volt és egyszer már régen felvilágosított csak homályba merült), egyszer rá is kerestem, de nagy eséllyel vmi más rossz táblázatot néztem. :[

KÖSZI

2015. febr. 12. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!