Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Csöpög a csap, meg tudom...

Csöpög a csap, meg tudom házilag javítani?

Figyelt kérdés
2008. aug. 21. 12:47
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Hát tudja fene:D Ha van hozzá szerszámod, kedved, meg némi ügyességed, akkor gond nélkül meg lejhet javítani, valószínűleg csak egy tömítést kell cserélni.
2008. aug. 21. 13:00
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha leírod, hogy milyen típusú- és formájú a csapod, akkor közelebb jutunk az igazsághoz, mert sokféle csap van, és mind más.
2008. aug. 21. 18:50
 3/9 anonim ***** válasza:
76%

Gyakorta azért csöpög a csap mert a szűrő telemegy vízkővel meg rozsdával és ezért megáll a csőben a víz, ami aztán lassan kicsöpög miután elzártad a csapot.

Először csavard le a csapról a szűrőt. (Ezt elég könnyű, egy fogóval megfogod)rázd ki belőle a vízkövet. Mosd le a csap alatt a szűrőt vagy vegyél másikat. (filléres dolog)

Csavard vissza és nézd meg, hogy csöpög-e még. Ha nem csöpög, spóroltál cc 10 000 Ft-ot.

2008. aug. 21. 21:34
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Hello! A második vagyok, a Kedves Kérdezőnek, és a harmadik Válaszolónak is írom. ( Érettségi után víz-gázszerelő "szakon" végeztem ). Amit szűrőnek nevezel, az elsősorban a fröcskölést akadályozza ( az esztétika miatt ezt csak villáskulccsal, és nem fogóval. Én kicsavarás és mechanikus tisztítás után több órára vizkőoldó folyadékba szoktam helyezni, mindig beválik ). Itt SOK vízkő és rozsda csak akkor képződik, ha az előtte levő csőszakaszon nagyobb szerelést végeztek. Tehát nem emiatt, mert a zárás utáni 3-4 csepp még nem csöpögés !! A hagyományos orsós csapokban a gumi megkeményedett vagy a kora miatt, vagy mert rendszeresen túl erősen zárták el, ( és ettől az orsó is fokozottan kopik )vagy mert a gumi alá vízkődarabka került, és belenyomódott ( tapasztalat ). Itt legegyszerűbb a csapbetét cseréje, kb max 600Ft, de ha az orsó még viszonylag könnyen jár, a gumicsere is eredményes megoldás. A karos csapban a normál, kíméletes használat mellett a műanyagbetét nagyon sokáig eltart. A legújabb, a félfordulatos golyóscsap pedig szinte örökké tart (és milyen elegáns !!) Sikeres javítást nektek !!
2008. aug. 22. 10:17
 5/9 anonim ***** válasza:
Egyet értek 10:10-el. Én is viz szerelő vagyok! a másik meg érdekes lenne ha valaki 10.000-ért menne ki meg javitani egy csapot.
2009. márc. 29. 14:32
 6/9 anonim ***** válasza:
bocs 10:17-est akartam irni
2009. márc. 29. 14:33
 7/9 anonim válasza:

Kedves 2008.08.08-i válaszadó vagy bárki! Nekem is félfordulatos golyós csapom van és csöpög. Egy ismerősömet aki maga építkezik, meg is kértem hogy nézze már meg. Sajnos én sem, ő sem tudna szétszedni a csapot. Van rajta egy kúpalakú sapka amit ha letekerek nem megy tovább mert beleütökik értelemszerűen a forgató részbe. Van mellette egy kb. 14es anya amit ha tkerek forog a csappal együtt tehát valszeg az a betéet rögzíti a forgató fejhes. Meg van a forgató fej végén egy keresztfejes csavar ami azért kell hogy rögzztse a forgatófejet a betéthez. Ezt sajan mindig meg kell húzni mert mozog a fej a betéten. Melyiket gondolom rosszul és miért nem moccan meg sem akármelyiket próbálom forgatni? Melyikkel kell leszerelni a szerkentyűt hogy egyáltalás hozzáférjek a belsejéhez?

Köszönöm a válaszokat előre is. Találgatók, sértegetők kíméljenek.

2010. febr. 10. 12:41
 8/9 anonim ***** válasza:

10:17 - es vagyok; jó lett volna, ha megírod; a csap milyen korú, esetleg garanciális-e, talán a márkáját....

Kössz

2010. febr. 11. 15:59
 9/9 anonim válasza:

"10:17 - es vagyok; jó lett volna, ha megírod; a csap milyen korú, esetleg garanciális-e, talán a márkáját....

Kössz"

A 10:17-es OK de kinek szólt a válasz??

2010. aug. 5. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!