Milyen láncfűrészt vegyek?
12 ezerért vettem kínai láncfűrészt. 30 erdei méter fát felvágtam vele, akkor a műanyag talp berepedt. Vettem hasonló áron egy másikat, üzembe helyeztem, használtam derekasan. Fél óra múlva megszorult. Okulva a dolgon vettem egy másikat, bejáratáshoz dupla mennyiségű olajat raktam a keverékbe. Lekugliztam gond nélkül ismét 10 erdei méter fát. Az első fűrésznél használtam (leszűrt) gépkocsi fáradt olajat, de ma már csak láncolajat alkalmazok. A neten 5-6000 Ft-ért lehet kapni 10 literes kiszerelésben, néha ingyenes házi szállítással. Igaz, fekete az olaj, mint a néger gyerek feneke, de ragad mint a mér, nem köpi le a lánc a csillagkeréknél, és kiadós.
Bármilyen fűrészt is vesz valaki, meg kell adni a szükséges feltételeket, fontos a karbantartásuk. Ami az árakat illeti: nekem most van egy teljesen üzemképes, egy rossz és egy megreparált vázú gépem, ezekre összesen 36 ezret adtam ki, öt év alatt. A nem megfelelően bejáratott (rossz) gép lánca, vezetőlapja, váza stb. újszerű állapotú, alkatrésznek felhasználható bármikor.
Tapasztalatlan ember egy márkás gépet is el tud rontani, ha nincsen megfelelően karbantartva.
A láncfűrész is olyan mint az autó: a Mercedes összességében jobb mint egy Trabi, de utóbbival is el lehet érni a célig. Ház körüli, hétköznapi célra bőven megfelelő. Persze, ha valaki rá tudja szánni tíz Trabi árát egy "komoly" autóra, az árban ott extrákat is kap. A fűrésznél az extrák a tartósság, az igényesebb kivitelezés, de egy fűrész az csak egy darab, beüthet valami váratlan krach, aztán akkor vége a favágásnak. Olcsóbb gépből egy tartalék ára is belefér, s egy otthoni felhasználót egy-egy készülék évekig kiszolgál...
(Nem csak a Merci vagy a BMW az autó!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!