Mekkora ékszíjtárcsát tegyek egy 1500 w-os villanymotorra a körfűrészhez?
Nem egy erős,ráadásul lassú motorod van,ha nagyon felgyorsítod a lapot,"elfogy" az erő. Én 200-nál nem tennék nagyobbat.
A legjobb az lenne,ha hirdetésben elcserélnéd 2800 fordulatúra,hát ha valakinek pont a lssú kellene betonkeverőre.
Egy ekkora motornál azt felejtsd el, hogy 4-6 ezerrel menjen a fűrészlap. Nagyon lassan gyorsulna fel, és semmi ereje nem lenne. Ha a motoron 90-es tárcsa van, a fűrészlaphoz is jó egy ugyanekkora, vagy egy kicsit kisebb. Szerintem 2000-2500 fölé nem érdemes vinni a fordulatot. Ezt egyenes arányossággal könnyedén ki lehet számolni. Az is határt szab a dolognak, hogy ha a fűrészlap fordulatát emelni akarod, ahhoz kisebb ékszíjtárcsára van szükség. Én 60mm-esnél kisebbet semmiképpen nem tennék egy 10-12mm vastag ékszíjhoz, mert túl élesen kell hajolni hozzá az ékszíjnak.
Legcélszerűbb lenne a 90-es tárcsát a fűrészlaphoz tenni, és a motorhoz meg egy kicsit nagyobbat. Mondjuk egy 140-eset.
Igen, valóban!!
Figyelmetlenül olvastam, a leírásban valóban az szerepel, hogy a körfűrész tengelyén van az ékszíjtárcsa.
A motorra így egy 100-140mm közötti tárcsát javaslok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!