Egy asztali körfűrész fűrészkorongját, hogyan tarthatom úgy tisztán, hogy az ne rozsdásodjon?
Figyelt kérdés
Használtam az asztali körfűrészem, és egy hónap után, amikor újra elővettem, észleltem, hogy apró rozsdapöttyök vannak a fűrésztárcsán. Hogyan tüntethetem el róla vagy hogyan tudom azt megakadályozni, hogy ne rozsdásodjon? Ill. szeretném azt is megérdeklődni, hogy kell-e valamire odafigyelnem (akár a motorra), hogy sokáig rendben tudjam használni.2014. dec. 21. 19:49
2/7 anonim válasza:
Kis pontosítás: Vágj vele, hogy a rozsda eltünjön, utána vékonyan olajozd le
Ha van ékszíj lazítsd le a tároláshoz.
Az elektromos kábelek legyenek lazák, ne feküdjenek éleken.
3/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy van-e ékszíj. Azt hol tudom megnézni? szét kell szednem a motorját?
2014. dec. 21. 21:33
4/7 anonim válasza:
Ha a motor és a korong kulôn tengelyen van, azokat egy szíjj kôti ôssze.
Ha a korong a motor tengelyén van, akkor nem kell keresned.
5/7 A kérdező kommentje:
A motor tengelyén van. köszi!
2014. dec. 21. 22:26
6/7 ll953 válasza:
Én gázolajat használok,de fürészelés közbe se árt, nem tapad rá a fürész por. legjobb menet közbe egy keveset flakonból ráfujni,csak ne álj elé mert le föcsöl.
7/7 anonim válasza:
A fáradtolajjal még az körfűrész előtti vasplatnit is meglocsolhatod kicsit, így egyrészt az sem fog rozsdásodni, másrészt a körfűrészre tolt fa is jobban fog csúszni rajta. Harmadrészt pedig az olajat részben felissza a fa, így kevésbé lesz hajlamos korhadásnak indulni, kevésbé költöznek bele férgek vagy kártevők, és még a fűtőértéke is nő némileg a fának tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!