Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Elcsesztem a villanyt?!...

Elcsesztem a villanyt?! Segítség?! SOS!

Figyelt kérdés
Fel akartam rakni az új páraelszívót, azzal nem is volt gond, csak a konnektort feljebb kellett vinnem, az se lett gond, csak az, amikor a földelés kábelt meg kellett hosszabbítani, az sikerült is, csak mivel sötét volt, felnyomtam a villanyt, h lássak valamit, erre a nagy földeléskábel szigetelése közben hozzáért a szétszedett konnektorhoz a földelés kábelnek a vége, és egyszer csak elment a villany. Azthittem, h csak az autómatát vágta le, de nem. A régi épületben, ahol ez történt nincs áram, csak az újban. Leszedtem a konnektrot is, hátha mondom az a baja, hogy zárlatos, de semmi, így sincs áram a régi épületben. Mit csináljak? Mi oka lehet ennek? Kisült valami? Mennyibe fog ez nekem fájni?
2014. dec. 1. 15:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Olvadó biztosíték nincs valahol?
2014. dec. 1. 15:55
 2/12 A kérdező kommentje:
Azt sajna nemtudom. Ha van, akkor lehet az pusztult ki?
2014. dec. 1. 15:57
 3/12 anonim ***** válasza:
Elég veszélyes dolgokat csinálsz ugy h nem is vagy villanyszerelő..örülj h nem cseszett meg még az áram
2014. dec. 1. 16:06
 4/12 anonim ***** válasza:
nincs másik biztosíték is? nekünk van lakáson belül és lakáson kívül a villanyóránál is
2014. dec. 1. 16:16
 5/12 A kérdező kommentje:

# 3

Igen, tudom, hozzászoktam ahhoz, h nem kell szemüveg, kesztyű stb a munkám során, most megy úgy voltam, h úgy se lesz semmi baj. Nem a fxszt nem....... Ez nem csőszerelés.

Csak lakáson kívül van automata, ahol van vagy 10 kapcsoló, meg van 1 olyan cucc, h van rajta 3 led, zöld, sárga, piros, azt a piros villog folyton, nem tudom ez jelent-e valamit..

2014. dec. 1. 16:22
 6/12 anonim ***** válasza:
képet tudsz lőni?
2014. dec. 1. 16:34
 7/12 A kérdező kommentje:
Most nagyon ki fogtok röhögni, de a régi házrészen, ahol van a régi automata helye, ott van egy kapcsoló, azt vágta le... Ügyes gyerek vagyok? :D
2014. dec. 1. 18:19
 8/12 A kérdező kommentje:

# 6

Tehát akkor mégis van másik biztosíték.. :D

2014. dec. 1. 18:20
 9/12 anonim ***** válasza:

páraelszívóhoz úgy kellene áramot vinni, hogy ne legyen vezeték alatta, mert zsíros lesz.

így kell odavezetni, mint a videón:

https://www.youtube.com/watch?v=in4d2eIFhpE

2014. dec. 2. 21:23
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Édes istenem mekk mesterek!! :D
2014. dec. 12. 02:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!