Van egy lemezkandallóm, de nem vízteres, átalakíthatom vízteressé így? (lent részletesen)
Szóval lemezből van és ki van samottozva. Arra gondoltam, hogy hátul fúrok rá két furatot alul-felül, át a samotton, és bedugok egy rézcsőből hajlított hőcserélőt, a be-kimenetét pedig kidugom a furatokon.
A füst ott elvileg nem mehet ki, mert normál esetben maximum huzatolhat ott a kandalló. A két kis lyukat meg bármikor be tudom hegeszteni ha úgy adódik.
Azért kéne a víztér bele, hogy melegvizet is tudjak vele melegíteni fürdéshez pl, ez rásegítene télen a bojlerre.
inkább vegyél kész vízteret, van olyan is, de én is inkább másikra szavazok, mert ez az átalakítás komoly dolgokat igényel és nem játék; valamint megvan az oka, hogy miért nem ilyen egyszerű is.
az, hogy leronthatod a kandalló hatásfokát simán,nem melegszik rendesen a vized, vagy szétnyomja egy túlmelegedés, biztonsági rendszer hiánya meg mindenkit veszélyeztet. semmi sem játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!