Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan csináljam meg ezeket a...

Hogyan csináljam meg ezeket a díszeket?

Figyelt kérdés
Télre hópelyheket akarok csinálni,de hogy ne legyen olyan unalmas,arra gondoltam,hogy Kék, ezüst és arany glitter porral feldobom őket :) Csak nem tudom,hogy mit kenjek a glitterpor alá. :( Decoupage ragasztó?? Vagy milyen ragasztó??
2014. nov. 21. 19:16
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha kartonpapírra csinálod, fa ragasztót ajánlok, mert:

-a deco ragasztó /ragasztópisztolyos/ hamar megkeményedik

-az univerzális hobbiragasztók szerintem irreálisan drágák

-a fa ragasztó száradás után átlátszóvá válik és meg is keményedik, így lesz tartása a hópelyheknek

-nem drága, én kb 400Ft-ért vettem egy 125g-os kiszerelést, ez 10cm magas, 4cm átmérőjű flakonban van, szóval bőven elegendő anyag, és egyéb papír ragasztáshoz is kiváló. Quillingezni szoktam, ahhoz használom papír keményítésre, díszítésre, figurák készítésére...

-a bőrödről, asztalról könnye eltávolítható, víz bázisú.

-fogpiszkálóval, fültisztító pálcikával könnyű adagolni

Hátránya:

-a száradáshoz kell pár óra, én egy éjszakára szoktam a figuráimat, díszeimet pihentetni festés előtt. De utána sziklaszilárdan ott maradnak a kezek, lábak, fejek a helyükön!

-az enyémnek nincs adagolófeje, talán azzal kényelmesebb lenne dolgozni, de végülis így pálcikákkal is tök jól meg lehet oldani

-más hátrányt nem igazán tudok mondani. :)

A neve: soudal vízálló faragasztó.

A kartonpapírt /vagy legalább picivel keményebb papírt, mint a fénymásoló, mert az elhajlana a ragasztótól/ szóval bekened a hópehely egész felületét vékonyan, rászórod egyenletesen a csillámport és felakasztod egy vállfára dróttal, ha megszáradt, ugyanígy megcsinálod a másik oldalát. Szerintem jó ötlet, biztosan szép lesz! :)

Arra figyelj, hogy mivel átlátszó lesz a ragasztó, esetleg látszódhat a papír színe is, ha nem fedi be mindenhol a csillám.

Körömlakkal is csinálhatod, ugyanígy kartonpapírra!

Használhatsz átlátszó csillámos körömlakkot, így nem feltétlenül kell csillámpor, de pl. piros körömlakkot is is és erre szórhatsz bármilyen színű csillámport, így szép színes díszeket kaphatsz..

Jó kreatívkodást!

2014. nov. 21. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!