Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi az alábbi csavarméret -...

Mi az alábbi csavarméret - megadások jelentése: M3 5x45 és M 4x30?

Figyelt kérdés
Szerintem az utóbbi hibás, de így van egy összeszerelési útmutatóban (Aqualife Opal 509d mélytálcás zuhanykabin)
2014. nov. 13. 01:00
 1/10 anonim ***** válasza:

elvileg mm-ben a szélesség, hosszúság

tehát 4,5cm-es és 3cm-es csavarok

2014. nov. 13. 03:24
 2/10 anonim válasza:
m3, m4 a csavar atmeroje mm-ben
2014. nov. 13. 04:00
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

M3.5x45:

metrikus menet, aminél a csavar átmérője 3.5mm, hossza 45mm.

M4x30

4mm külső átmérőjű, 30mm hosszú, metrikus menetű csavar.

.

Igazság szerint meg kell adni a csavar fejének alakját is:

hengeres-, süllyesztett-, lencsefejű stb.

Meg kell adni a csavar be/kicsavarásához szökséges szerszám kialakítását:

egyenes-, keresztslicces-, kőlső/belső hatlap.

.

Ha kaptál csavart is, gond nincs.

Ha neked kell beszerezned, figyelj arra, hogy süllyesztett fejő kell-e, vagy elfér akér hengeres is.

2014. nov. 13. 05:57
 4/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!!! - azt hiszem, valami inkorrekt ügylet részese (szenvedő alanya vagyok, Szolnkról rendeltem mélytálcás zuhanykabint, ami eleve csak félig van kész, mert nekem kell lyukakat fúrnom az összeszereléshez. Ami semmi nem indokol, mert az, hogy hova kerülnek rajta a lyukak, nem függ a helyi (nálam levő) sajátosságoktól, a zuhanykabin egy önálló egység, semmi okuk nem volt rá, hogy velem fúrassanak lyukakat (mondjuk, annyi azért "oké", hogy mellékeltek 2 különböző méretű fúrószárat). Most térnék a csavar -ügyre : Kérdésem : facsavar is lehet metrikus, mert mellékelve is facsavarok vannak, a rajzon (ami még erős nagyítóval is nehezen látható) is facsavar van rajzolva, és mellettük vannak azok az adatok, amiket én kérdeztem ezen a fórumon. (45 mm hosszúságú nincs is a csomagban). ól gondolom -e, hogy a metrikus csavarhoz vagy anya tartozik, vagy menet bemunkálva az alkatrészbe? Ha a gondolásom lényege stimmel, akkor facsavarokat kaptam - aminek ugye tipikusan hegyes a vége - mint amiket kaptam. Na, szóval tipikus facsavar semmi kétség, akkor pedig mi az a méretmegadás, amit melléjük írtak? Ennyire amatőrök "ezek"?
2014. nov. 13. 12:24
 5/10 anonim ***** válasza:

Facsavar nem lehet metrikus menet, metrikuson végig azonos a menet minden mérete.

Jól gondolod, a metrikus csavarra vagy metrikus anya megy, vagy valami tárgyba vágott metrikus menetbe hajthatod be.

Hívd fel a céget, ahonnan vetted, hogy nem stimmelnek a dolgok.

Ha webáruházból rendelted, és annyira vacak, akkor 14 napon belül visszaküldheted, indoklás nélkül, csak akkor bukod a postaköltséget.

2014. nov. 13. 14:06
 6/10 anonim ***** válasza:

Rákerestem a méretekre, és külföldi oldalakon előfordul, hogy facsavart, pozdorjacsavart, lemezcsavart jelölnek M betűvel. (Nem tudom, milyen meggondolásból, de ez mindegy is.)

Tehát előfordulhat, hogy mégis minden szép és jó, hiszen a rajzon is ilyen csavar van, a valóságban is (bár a mérettel talán gond van).

Ennek csak befúrsz a csavar magméretével a műanyagba (kb. ilyen fúrót adtak hozzá), és behajtod.

2014. nov. 13. 14:17
 7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!! Hát a termékre az van írva, hogy származási hely : Kína (bár lehet, hogy csak adózás miatt, és valahol máshol - külföldön gyártották). Visszaküldeni nem akarom, mert nem könnyen találtam ezt sem, szükségem van éppen ilyenre, és össze fogom tudni rakni,már egyre jobban látom, hogy mi hova való, a főbb darabok megvannak (azt hiszem). Köszi a segítséget!!!
2014. nov. 13. 16:31
 8/10 anonim ***** válasza:
pláne mert én még M3,5 ös csavart nem láttam metrikusba.
2014. nov. 13. 18:39
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem vannak M3,5-ös csavarjaim. Elektromos bizgentyűkben, pl. kapcsolókban gyakoriak.
2014. nov. 13. 20:39
 10/10 anonim ***** válasza:
sok elektromos bizgentyűvel dolgozom, de 3-4 es csavarok vannak benne. viszont 2,5 csavarjaim és anyáim vannak.
2014. nov. 15. 10:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!