Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan kell parkettázni?

Hogyan kell parkettázni?

Figyelt kérdés
Régi parkettát szeretném visszarakni és nem tudom mit kell alá rakni, simán elég csak a ragasztó, vagy mi kell még. Az alap most lett újraburkolva és azzal nincs gond, csak attól félek, hogy nehogy majd idővel felszívja a nedvet a parketta.
2010. jan. 26. 18:21
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
szoktak olcsó padlószőnyeget alá, hogy ne nyikorogjon
2010. jan. 26. 18:52
 2/18 anonim ***** válasza:
van olyan parketta amit nem is kell ragasztani, de a szőnyeg tényleg jó megoldás.
2010. jan. 26. 18:56
 3/18 anonim ***** válasza:
Nem írtad hogy a régi parketta hogyan volt lerakva. Most beton lesz az alap? Ha nem szigeteltek a beton alá azon átmegy a nedvesség ha földön van.Ha csaphornyos a parketta az alá nem mehet szőnyeg.Csak a lamináltak alá.
2010. jan. 26. 19:11
 4/18 A kérdező kommentje:
Igen betonra megy és csaphornyos a parketta, akkor mi kell alá?
2010. jan. 26. 19:18
 5/18 A kérdező kommentje:
Ja és le volt szegelve, de óvatosan szedtem fel, ami megsérült azt rögtön kidobtam, de van még ugyanolyan új a pótláshoz.
2010. jan. 26. 19:21
 6/18 anonim ***** válasza:
Akkor símított betonra le kell ragasztani szőnyegen mozog nyikorog hullámos lesz. Gondold el rakod a parkettát és nem tartja semmi. Bitumen alapú ragasztóval kell lerakni.Hogyan volt eredetileg lerakva?
2010. jan. 26. 19:26
 7/18 A kérdező kommentje:
Szegelve volt, mint már írtam, és ha rakok alá bitumenlemezt, és arra ragasztom, vagy már amiket találtam azok alapján párazáró fóliát, csak azt nem tudom mi az?
2010. jan. 26. 19:30
 8/18 anonim ***** válasza:
A bitumenes ragasztót melegíteni kell és a ragasztásnál a betonra kenve hül összehúzódik és húzza a parkettát is.És a bitumen vízhatlan megakadályozza a parketta nedvesedését alulról.
2010. jan. 26. 19:31
 9/18 anonim ***** válasza:
Nem, a bitumen ragasztót kell a betonra kenni fél cm vastagon ebbe nyomni a parkettátt és ezzel meg van a szigetelés is.( remélem a betonból nem jön fel talajvíz?)
2010. jan. 26. 19:36
 10/18 anonim ***** válasza:
Ha a padlószint emelve van a talajhoz képest akkor lehet ragasztani.
2010. jan. 26. 19:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!