Lakkozott fára lehet hungarocellt ragasztani anélkül, hogy eltávolítanám a lakkot?
A szobám plafonja lambériás, és azt szeretném fehér színűvé tenni a lehető legegyszerűbb és legolcsóbb megoldással. A hungarocell jutott eszembe (nem hőszigetelés a cél), mint megoldás, mert azt kis segítséggel meg tudnám csinálni. Csak azt nem tudom, hogy előtte le kell csiszolni a lakkot, és melyik ragasztót ajánlanátok? S ha már kérdezek, hadd tegyek fel még egyet. Szoktak-e valamit rákenni vagy ilyesmi, hogy ne legyenek hézagok, vagy ez rajtam múlik, mennyire vagyok ügyes? Nő vagyok és e téren semmi tapasztalatom.
Hálás köszönetem a válaszért!
Köszönöm szépen a válaszokat!
A gipszkarton nekem is eszembe jutott, de a belmagasság így is alacsony.
A ház, régi parasztház és fagerendás a mennyezete, de csúnya, repedezett volt, amit lambériáztunk (előtte vmi sárga, szúrós gyapottal(?) szigeteltünk). A lambériával semmi gond azon kívül, hogy ronda sárga lett, és elnyeli a fényt. A falakat lebontottuk és porotherm hőszigetelt téglával húztunk újat.
A lakkozott fára is jó a Decosa polisztirolragasztó?
19 nm-t hetekig kellene csiszolnom, ha netán nem ragadna hozzá, ami nem lenne baj, de benne lakom. Olvastam valamelyik fórumban, hogy a lakkot a saját hígítójával is el lehet távolítani, de utána azt is csiszolgatni kell?
Miután leköt egy polimer, már nem oldja a saját hígítója. Ez csak 1-2 napig igaz.
Még azt tudnám javasolni, hogy jól becsiszoljátok egy kölcsöngéppel a menyót és lelazúrozzátok fehér lazúrral. A kicsit becsiszolt lakkon is meg fog állni a nútokban, nem kell kétségbeesni (oda a gép sajnos nem fog beférni). Feleslegesnek tartom a beragasztgatást ha egyébként jó a menyó, mert ráköltesz vagy 30-40 ezret és nem lesz jobb, így megúszod 15-ből. 5 a gép, 10 az lazúr 2x lekenve és még a fa erezete is látszani fog. Gondold meg.
jobb oldali a fehérrel lazúrozott:
Megfontolom a festést is, a hungarocellt is, mert árban az én számításaim szerint nem kerülne mindennel együtt 20 ezernél többe. 390 Ft/nm a nút nélküli.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszát! Sokat segítettetek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!