Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Létezik, hogy nem létezik...

Létezik, hogy nem létezik kéziszerszámhoz való ringli?

Figyelt kérdés
Van nekem egy csomó kéziszerszámom patentozáshoz, ringlizéshez, lyukasztáshoz, stb. Régen nem használtam őket, és a bolt is megszűnt a Délinél, ahol vásárolni szoktam. De a minap kellett volna valamit csinálnom, úgyhogy elmenetem a város másik felére egy bőrős üzletbe, ahol ringliket árulnak, hogy vegyek. Az eladó azt mondta, hogy kéziszerszámhoz való ringlit már nem árulnak, nem is gyártanak, évekkel ezelőtt megszűnt és még külföldről se lehet rendelni, és azt mondta, hogy nyugodtan kidobhatom a kukába a ringliző és patentozó kéziszerszámaimat. Nagyon csodálkozom, mert az országban rengeteg bőrműves lehet, sőt kisiskolások is szoktak hobbyból vagy szakkörrön kézműveskedni, és az az eladó azt állítja, hogy az évszázadokon át használt kéziszerszámok helyett, amik pár száz forintba kerültek, most vennem kell egy negyvenezer forintos ringliző gépet, ha egyetlen ringlit is be akarok ütni. Nagyon nehéz elhinnem, hogy ezt a piaci rést senki nem akarja betölteni, és direkt nem gyártanak gyárak régi fajta ringlit, sőt az egész világ összeesküdött és külföldön se gyártanak ilyent csak azért mert a ringlizőgépgyártó megvette az összes ringligyártó gyárat? Valaki, aki szakmabeli esetleg tudna tájékoztatni, hogy mi is a helyzet?

2014. okt. 15. 14:12
 1/7 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Vannak kézihez való ringlik is, a kérdés, hogy a tiédbe milyen méretű kell. Nálunk itt a bőrkellékesnél simán lehet kapni, 500db/500Ft áron. A héten vettem a gyerek legószőnyegéhez, mert pont elfogyott.

2014. okt. 15. 14:34
 2/7 A kérdező kommentje:

melyik üzletben voltál, meg tudnád mondani?

nekem épp 5-ös kellett volna, de csak 5.5 volt, az új, és azt mondta az másképp görbül ezért kéziszerszámmal nem is lehet rendesen beütni, én megpróbáltam és az 5-ös szerszámmal valóban nagyon csúnya lett a végeredmény

2014. okt. 15. 14:38
 3/7 anonim ***** válasza:

Egerben vettem, gondolom az azért messze van. Én 4.8mm-eset vettem, de itt találtam 5mm-es ringlit:

[link]

2014. okt. 15. 14:48
 4/7 A kérdező kommentje:
köszi, de nem tudom, hogy ezt kéziszerszámmal lehet-e használni, ez nem derül ki számomra
2014. okt. 15. 20:20
 5/7 anonim ***** válasza:

[link]

Ehhez való szerintem, de egy e-mailt írhatsz nekik, és rögtön kiderül.

2014. okt. 15. 20:27
 6/7 anonim válasza:
Az a kézi-bõrlyukasztó, aminek az egyik szorítóágán egy acélkeréken 5-6 változtatható luktüske van: a világon mindenütt kapható. Nem a kérdéshez tartozik, de ha az ember (mint én is) ráakad egy kalapáccsal kombinálható kézi bõrlyukasztó készletre, azt (ha nem mérik drágán) érdemes megvenni, akkor is, ha évente egyszer használod. Én vettem egy budai bolhapiacon egy ilyen készletet 3 mm-estõl 8 mm-esig minden méret benne volt, kértek érte 2000 forintot, de itt ahol lakom, egy ócska török bõrös EGYETLEN kiütött lukért a nadrágszíjra elkér 15 svéd koronát(!) . Azt hittem hülyét kapok, pedig csak információs kérdésként tettem fel neki az árra vonatkozó kérdést, amúgy a Budán vett 8 centis kis acélstifteket használom, mert éles, és frankó, csak egy jó tölgyfa alátét kellett, annak meg egy keményfa-sezlonlábat használok, amit kidobtak valahol.
2014. okt. 16. 00:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Létezik is meg nem is. Beütő szerszámmal együtt árulják, de nem egy ökör ára. [link]
2016. márc. 23. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!