Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan kell eltüntetni a...

Hogyan kell eltüntetni a rozsdagödröket?

Figyelt kérdés
Van egy fém sisakom, amin rozsdagödrök vannak. A sisakot szeretném restaurálni, szép egyenletes felületet adni neki. Olyasmit hallottam, hogy gittelni szokták, de nem tudom hogy pontosan mire lenne szükségem, hogy kell.

2014. okt. 6. 08:14
 1/6 A kérdező kommentje:
Glett-et akartam írni
2014. okt. 6. 08:18
 2/6 anonim ***** válasza:

A kisflexre rakható drótpamaccsal megdörzsölöd [link] majd a kék színű Ro55 rozsdamaróval kend át [link] az a gödrökben átalakítja a rozsdát, utána másnap alapozhatod, festheted.

Ha a sisak eredeti festését meg szeretnéd őrizni pl. világháborús rohamsisak, akkor az aprólékosabb munka és nem használhasz drótkefét.

2014. okt. 7. 16:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Ja, rozsdagátló alapozó után két komponensű vasgittel gittelheted és csiszolhatod, majd megint gitt, megint csiszol, aztán mehet a festék. Rozsdagátló alapozó alá is gittelhetsz egyszer és fölé is egyszer, akkor látod hol rossz a felület.. A gitt csak 5 percig használható, ne keverj be sokat egyszerre csak egy fél diónyit.
2014. okt. 7. 16:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Jól írtad először: a falat glettelik, minden mást és a mázolás alá gittelnek.
2014. okt. 7. 16:40
 5/6 A kérdező kommentje:
Világháborús sisakról van szó, eredeti festés nincs rajta. Kezdő vagyok ebben a témában, esetleg tudtok segíteni azzal, hogy linkeltek egy két komponensű vasgitt-et?
2014. okt. 12. 13:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Bármelyik festékboltban fogsz kapni. Véletlenül se postán rendeld meg.
2014. okt. 12. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!