Miért nem világít az elvileg foszforeszkáló festék amit vettem?
Figyelt kérdés
Narancssárga színű, akril festék...festettem pöttyöket egy befőttes üveg belsejébe, dekorálgattam, hogy majd este világít, erre hiába csukom le a villanyt, nem világít..még az eladótól is megkérdeztem hogy és ugye világít a sötétben? Aztmondja igen...mit ronthattam el??2014. aug. 25. 21:22
1/9 anonim válasza:
Ahhoz, hogy világítson, előtte megfelelő mennyiségű megvilágítást kell, hogy kapjon. Tedd ki a napra vagy erős fénybe egy időre.
2/9 anonim válasza:
az foszforeszkál és nem világít. Szóval előbb etesd meg sok sok fénnyel.
3/9 anonim válasza:
Pedig ezek a festékek már 20 éve működnek a piacon. Nem fogja kiégetni a szemed, de egy feliratot el lehet olvasni vak sötétben.
4/9 A kérdező kommentje:
De egész délután feltöltődhetett volna,mert kint volt a napon...és semmitse világított este..
2014. aug. 26. 10:15
6/9 A kérdező kommentje:
de semmi kis fénye se volt na :D
2014. aug. 26. 11:27
7/9 anonim válasza:
Valamikor a háború után volt divatban fluoreszkáló villanykapcsoló. Kb. olyan ennek a festéknek is a fényereje. A telken 20 éve ilyennel írtuk ki a címünket és 20 év után is működik.
8/9 A kérdező kommentje:
Egy kicsit se foszforeszkál. Semmi. Am az van ráírva h akryl hobbi festék, tetejére meg filccel egy nagy F betű. Vagy nem simán festeni kellett volna vele hanem kis vízzel elkeverni? Mert az volt ráírva h vizes alapú.
2014. aug. 28. 09:35
9/9 anonim válasza:
Annyit próbálj már ki légyszíves, hogy egy ócska kerámia vagy üveg pohárnak a külsejére tégy egy pacát ebből a festékből, és tedd ki a napra, majd pár óra múlva egy teljesen sötét helyen ellenőrizd. Mondjuk egy gardróbban, vagy szekrényben, vagy ablak nélküli helyiségben.
Van egy olyan gyanúm, hogy a befőttes üveg BELSEJÉBEN nem kapja meg azt a hullámhosszúságú fényt, amitől foszforeszkálni tudna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!