Villanymotorba műszerolaj? (Többi lent)
A kézi felsőmaró gépemben a rugós teleszkóp eléggé szorult már, tulajdonképpen alig lehetett a magasságot állítani, úgyhogy szétszedtem, és bekentem a teleszkópot műszerolajjal. Ám véletlenül a villanymotorba, és az elektromos alkatrészekre is jutott belőle.(A műszerolajos tubusnak az a csőr-szerű műanyag kupakja fogta magát, és leesett, miközben fejjel lefelé tartottam a tubust, nyilván kiömlött a fele a gép házába..) A kérdés, hogy lehet-e ettől baja a gépnek? Elméletileg az olaj ugye nem vezeti az áramot, tehát zárlatot nem kéne okozzon, de nem tudom, hogy nem teheti-e tönkre más módon a gépet.
Illetve, ha baj, hogy odakerült a műszerolaj, mivel tudnám letisztítani? Benzin? (95-ösöm van itthon)
"Amúgy erre lett volna jó a wd 40 az meg max szigetel de elpárolog"
Hát ez az, elpárolog, szóval adtam volna a sz*rnak egy pofont. Nem, műszerolaj az pont erre való lenne, hogy finom mechanikai mozgó alkatrészeket kenj vele, csak hát nem kellett volna a tekercsekre meg az elektronikára kerülnie.. :D
Amúgy bedugtam, járattam egy kicsit, úgy tűnik, nincs baja.. de azért kitisztítom inkább.
Veszel 1 ampulla denaturált szeszt és szépen elmosod a motort. Ugyan szerintem semmi baja sem lenne így sem de ha ez téged megnyugtat hajrá:)) Gondolj bele a hűtő kompresszor motorja meg a nagy trafók is olajban működnek. A műszerolaj amúgy sem az agresszivitásáról híres.
Villszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!