Jó lehet? Kapcsoló bekötés.
Tegnap vettem egy házilag épített állványos fúrót egy felújított villanymotorral.Ez eddig jó.De kapcsoló nem volt rajta és ehhez szól a kérdés.
230V-as vezeték 3 szál van.Bekötöttem a kapcsolót és működik minden de azért hogy bebizonyosodjon hogy jó megkérdezem.Egy kapcsolót lehet rosszul úgy bekötni hogy működjön?
17F kb lófingot nem ért a villanyszereléshez azért kérdezek ilyeneket :D
Azért is vagyok bizonytalan mert van barna meg fekete vezetékem is a ami a motorból jön.Meg van egy zöld sárga.
Na ami a dug villából jön ott van egy barna egy kék meg egy zöldes valami már nem rémlik .
A motorból jövő feketét a dug villa barna kábelével kötöttem.Gondolom az a fázis.
A motorból jövő barna vezetéket a dug villa kék vezetékével kötöttem.Gondolom az a 0.
A motorból jövő zöldessárga meg a másikat a nem kötöttem be a kapcsolóba csak összekötöttem. Szerintem az a földelés.
"A motorból jövő feketét a dug villa barna kábelével kötöttem.Gondolom az a fázis.
A motorból jövő barna vezetéket a dug villa kék vezetékével kötöttem.Gondolom az a 0.
A motorból jövő zöldessárga meg a másikat a nem kötöttem be a kapcsolóba csak összekötöttem. Szerintem az a földelés."
azaz:
fekete-barna
barna-kék
z.s.-z.s.
demiéééért???
Miért fájt volna szerencsétlen barnákat összekötnöd?
Amúgy jó így is, csak igénytelen.
Igen.
De most őszintén, nem logikus??? Ha van 2 azonos színű vezetéked, akkor azt kötöd össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!