Több helyen kiégett mostanában a lakásban az izzó és hát az energiatakarékos nem mondható olcsónak. Van ahol csak kicsit be kellett csavarni, de aztán ki kellett cserélni ott is. Az előszobában a falikar érintkezése lett rossz. Már nem egyszer szóltunk a szomszédnak, hogy iszonyat hangosan tologatják a bútorokat, rezonál a plafon, van hogy a szék is alattunk a konyhában. Szerintetek az izzók, hogy szinte egyszerre mentek tönre, ezt okozhatja az a rezonancia, amit a felettünk lakók okoznak naponta többször is?
2010. jan. 9. 18:39
1/9 anonim válasza:
nem mindegy,hogy milyen izzót veszel az olcsók nem tudják aszt amit kéne de a drágák se biztos,hogy sokáig bírják,a hagyományos izzók meg párnapig bírják kivan kísérletezve,hogy tönkre menjen van amikor nem is a szála szakad el hanem a foglalatba csinál zárlatot,próbálkozz másik gyártmányúval és még nemárt megmérni9 menyi a feszültség a konnektorba
2010. jan. 9. 20:31
2/9 A kérdező kommentje:
Eddig nem volt gond velük, csak most érdekes módon szinte 1-2 hónap alatt a lakásnak abban a részében, sorra mennek tönkre az izzók. Nem egy időben lettek annak idején megvásárolva és persze nem is ugyanannyit használjuk őket és nem is egyforma típusúak, ezért gondoltam, hogy a plafon felől kapott rezonancia nem tesz nekik jót. ???
2010. jan. 9. 20:36
3/9 A kérdező kommentje:
Nekem a hagyományos izzók is eddig évekig bírták, én nem tapasztaltam olyat, hogy pár nap alatt tönkremenjenek.
2010. jan. 9. 20:38
4/9 anonim válasza:
Igen, bár ahhoz egy bútorraktárnak kéne fölötted lennie és egész nap tologatni, dobálni kéne a bútorokat.
Nálam a hagyományos izzók 5-6 évig mentek, amíg kiégtek olyan helységben, ahol sokszor ég a villany. Napi 1 óra használat mellett 10-12 évig is kitartottak. De most már csak energiatakarékosok vannak. Abból a gyengébb minőségű "no name" kínaiak kb egy évet bírnak ki, a márkásabbak jóval többet. Van olyanom, ami már lassan 15 éve világít.
2010. jan. 13. 12:41
5/9 anonim válasza:
na olyat nem gyártanak már ami neked 15 éve világit,de ha a kérdezőnél a bútort tologatják és,hogy kizárja a rezonanciát át kell alakítani egy csillárt, hogy a rezgés ne jusson el az égőig megéri mert ha úgyis kiég akkor nem lesz annyira idegesítő ha dübörögnek felül ,tt.zl.
2010. jan. 13. 17:09
6/9 anonim válasza:
Akkor ezek szerint csak én vagyok ilyen szerencsés, hogy kifogtam egy ilyen strapabíró példányt, ami most is világít és még a 90-es évek közepén szereztem be, amikor még nagy újdonság volt az energiatakarékos égő.
2010. jan. 13. 18:30
7/9 anonim válasza:
pl autóban egy nagyobb kátyú okozta ütéstől kiéghet az izzó, hiszen az zzószál félig meddig olvadt azon a hőmérsékleten, de bútorok tologatásátol nem tudom elképzelni.
Sokkal valószínűbb, hogy az elektromos hálózatból jött egy nagyobb lökés.
Vagy pl egy mikrosütő is egész jó feszültségingadozást tud okozni a lakásban.
Vagy a lakásba érkező feszültség megnőtt, mert a villamosművek felújított egy trafóházat. 210 és 240 volt között bármi előfordulhat.
2010. jan. 14. 16:03
8/9 anonim válasza:
Nálam jelenleg 217V van a hálózatban.
2010. jan. 14. 17:24
9/9 anonim válasza:
Mi most újítottuk fel a házunkat ától zettig. Villany újrahúzva stb. az előző tulajtól itt maradt, minimum 5-7 éves tungsram izzói a pincében még most is jók, pedig sokat kapcsolgatom fel-le, sokat is mennek. A házba vettem philipset.(több félét is!) volt amelyik 2 napot bírt. a jobbak 2 hetet. azóta csak tungsramot vettem, de 10-ből 1, cirka 1 hónap után kiégett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!