Ha ezt így megcsinálom működhet?
Figyelt kérdés
Az egyik szobánk német kályhával van fűtve,mellette nyári konyha ahol nincs fűtés.Mivel nem túl nagy a szoba és jól szigetelt bőven túlméretezett a kályha.A kérdésem az lenne ha raknék a tetejére egy vízteret és a nyárikonyhába egy radiátort jó lenne? nyitott rendszerre gondoltam,keringetőszivattyúval kb 5-10literes tágulási tartály a padlásra durván 0.6-0.7bar nyomással.Az eredeti platnit levenném és a helyére kissé besüllyesztve a tűztérbe alakítanám ki a vízteret,csak egy sima egyszerű téglalap az alja vastag lemezből,hogy ne égjen el hátrafelé két fél colos csatlakozó és kész is.Működő megoldás lehet? a tágulásit hová érdemes bekötni az előremenőbe vagy a visszatérőbe? Előre is köszönöm a válaszokat.2014. júl. 17. 10:51
1/3 anonim válasza:
Az a helyzet,ez gravitációs fűtésként nem fog működni,mert a melegvíz magasabban van,mint a radiátor! Szivattyúval lehet megoldani,hőérzékelős ki-be kapcsolóval! Ha egyből viszed a csöveket a radiátorhoz,és a tartályt nyitva hagyod,nem kell tágulási.
2/3 A kérdező kommentje:
Írtam is hogy keringetővel szeretném.Szóval azt mondod nyomás nélkül is működne?
2014. júl. 30. 19:26
3/3 anonim válasza:
Már hogyne működne! Ha a szivattyút a radiátor elé kötöd akkor nyomott,ha utána akkor szívott rendszerről beszélünk. Mint írtam tágulási sem kell,ha csak átfúrsz a falon a radiátor magasságában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!