Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kerti kiülő? Bővebben lent!

Kerti kiülő? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy kb. 3×4m-es kerti kiülőt szeretnénk készíteni. Az lenne a kérdésem, hogy tartóoszlopnak megfelelne a fenyő is vagy mindenképp akácot rakjak le?

Szerintetek a tartóoszlopokat lebetonozzam vagy elég, ha csak leásom és körbedöngölöm?

A válaszokat előre is köszi!

2014. júl. 14. 15:01
 1/8 gomzoli ***** válasza:

Teljesen jó lesz a fenyő is, de hiba lenne leásni a földbe.

Mi 20 m2-es (5x4 m) pavillont csináltunk (saját kezűleg) ketten apámmal, 6 darab 10x10 centis fenyőoszlopon nyugszik. Beütőhüvelyeket vertünk le a földbe, 70 centi hosszúakat, és ezekbe vannak az oszlopok rögzítve. Nincs kontaktus a fa és a föld között. 3 éve áll mint a cövek, nyoma sincs korhadásnak, vagy ilyesminek, persze az egész faanyag le lett kenve vékonylazúrral). Utólag a padlója le lett betonozva, mivel a fedettsége miatt kiszáradt alatta minden, és csak porzott a föld (ugyanis az udvar zöld felületére készült, egy nagy diófa alá).

2014. júl. 14. 15:12
 2/8 anonim válasza:

Szia!

Én biztos akácot választanék oszlopnak.

A betonozás az biztosabb nem rohad a fa annyira a földben, meg attól is függ mennyire lesz nehéz majd a tetős, amit ráteszel.

2014. júl. 14. 15:14
 3/8 gomzoli ***** válasza:

Íme, a pofátlanul drága otthoni ajánlat:

[link]

Én Németországból 5 Euróért hoztam darabját...

2014. júl. 14. 15:19
 4/8 A kérdező kommentje:
Ezek az oszloptartó hüvelyek nem fognak megsüllyedni a későbbiekben?
2014. júl. 14. 15:38
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem fognak, nekünk is azzal van, tavaly még valami 1500Ft-ért vettem a vaskereskedésben. Szerintem a praktiker, obi marha drága, csak jó akciókat lehet kifogni maximum.
2014. júl. 14. 18:59
 6/8 gomzoli ***** válasza:
Nálunk jó agyagos föld van, az utolsó 20 centit már alig bírtuk leverni. 3 kilós hasítófejszét használtuk kalapácsnak, a hüvelybe egy akácból lévő kuglit tettünk, ezt püföltük. Szóval nem süllyed meg, hacsak nem homokba teszed. A mi 20 m2-es pavillonunk szerkezete kb. 300-350 kiló súlyú lehet, ez 6 oszlopon nyugszik.
2014. júl. 15. 10:20
 7/8 A kérdező kommentje:

gomzoli, ti teljesen önállóan csináltátok a kiülőt vagy esetleg neten, újságban nézegettetek előtte tervrajzokat?

Nem csináltam még ilyesmit...

2014. júl. 15. 14:32
 8/8 gomzoli ***** válasza:

Teljesen saját ötlet és elképzelés alapján.

Még vázlatot se rajzoltam.

2014. júl. 15. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!