Kerti kiülő? Bővebben lent!
Sziasztok!
Egy kb. 3×4m-es kerti kiülőt szeretnénk készíteni. Az lenne a kérdésem, hogy tartóoszlopnak megfelelne a fenyő is vagy mindenképp akácot rakjak le?
Szerintetek a tartóoszlopokat lebetonozzam vagy elég, ha csak leásom és körbedöngölöm?
A válaszokat előre is köszi!
Teljesen jó lesz a fenyő is, de hiba lenne leásni a földbe.
Mi 20 m2-es (5x4 m) pavillont csináltunk (saját kezűleg) ketten apámmal, 6 darab 10x10 centis fenyőoszlopon nyugszik. Beütőhüvelyeket vertünk le a földbe, 70 centi hosszúakat, és ezekbe vannak az oszlopok rögzítve. Nincs kontaktus a fa és a föld között. 3 éve áll mint a cövek, nyoma sincs korhadásnak, vagy ilyesminek, persze az egész faanyag le lett kenve vékonylazúrral). Utólag a padlója le lett betonozva, mivel a fedettsége miatt kiszáradt alatta minden, és csak porzott a föld (ugyanis az udvar zöld felületére készült, egy nagy diófa alá).
Szia!
Én biztos akácot választanék oszlopnak.
A betonozás az biztosabb nem rohad a fa annyira a földben, meg attól is függ mennyire lesz nehéz majd a tetős, amit ráteszel.
gomzoli, ti teljesen önállóan csináltátok a kiülőt vagy esetleg neten, újságban nézegettetek előtte tervrajzokat?
Nem csináltam még ilyesmit...
Teljesen saját ötlet és elképzelés alapján.
Még vázlatot se rajzoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!