Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen esztergagép?

Milyen esztergagép?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy milyen esztergát válasszak? Teljes mértékben hobby célokra kellene, nem szeretnék semmilyen nagyipari tevékenységbe kezdeni.

Viszont van néhány dolog amik igen csak bekorlátozzák a választásomat.

1. A műhely ahol lenne, egy pince ami nem valami nagy, és a lejárat sem éppen hatalmas. Éppen ezért csak kisebb esztergák jöhetnek szóba ami elfér lent vagy hogy egyáltalán le lehessen vinni. Illetve az alja sem arra lett készítve hogy nagyobb esztergát használjanak rajta.

2. Sajnos nincs 380V, csak 230V

3. max. 450.000-et szánnék rá. (csak az esztergára, ebbe nincs benne a felszerszámozás)

4. 400 és 750 közti csúcstávban gondolkodtam. Tehát egy közepes méretűt.

Néztem már több féle esztergát, de ebben a kategóriában szinte csak ilyen kevésbé megbízható vagy (legalábbis számomra) ismeretlen márkák vannak, (Sieg, Einhell, Bernardo, Holzmann, Optimum) és a vélemények eléggé megoszlanak velük kapcsolatban.

Tudom hogy ezek a gépek nem egy erőbajnokok, viszont mint mondtam nem ipari használatra kell. Többnyire kisebb dolgokat esztergálnék (modellezés) csak azért kell a nagyobb csúcstávolság mert néhanapján lehet hogy valami kicsit nagyobbat is kell esztergálnom. Legszívesebben egy E2N-t vennék csak ugye arra nincs lehetőség.

2014. jún. 17. 05:09
 1/3 Szűcs István3 válasza:

Ehhez mit szólsz:

[link]

2014. júl. 2. 20:56
 2/3 A kérdező kommentje:

A Güde gépekben annyira nem bízok.

Egyébként már sikerült kiválasztani a megfelelőt. Emco Compact 5 CNC. (bár nem CNC-t akartam illetve a csúcstávolság is csak 310 de elég jó áron sikerült hozzájutnom)

[link]

Egyenlőre a kereszt-szán és a hossz-szán egy külső CNC vezérlőről megy, így azokat Mach3-al kezelem. Idővel majd jön hozzá egy frekiváltó hogy tudjak vele menetet is készíteni.

Úgy alakult hogy a jövőbeli szakmámban tökéletesen tudnék hasznosítani egy ilyen kis gépet, így inkább próbáltam egy komolyabban venni ebben a kategóriában és hosszútávon gondolkodni.

2014. júl. 3. 09:40
 3/3 Szűcs István3 válasza:

jó kis gép

sok sikert hozzá :)

2014. júl. 11. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!