Kareszatya kérdése:
Üvegbe hogyan lehet lyukat fúrni?
Figyelt kérdés
Egy Jack Daniel's es üveg aljába szeretnék egy kb 7-8mm es lyukat fúrni de félek h eltörik. Adjatok tanácsot hogyan kellene köszi2014. máj. 30. 15:51
2/7 Shai-Hulud válasza:
Állványos fúrógéppel, üvegfúróval (kapható a barkácsboltokban, Obi, Praktiker, Baumax, stb), alacsony fordulaton, lehetőleg petróleummal nedvesítve. Nem könnyű feladat.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ remélem beválik :)
2014. máj. 30. 18:11
4/7 anonim válasza:
A lassút tényleg lassúnak értsd. :) Én már próbálkoztam vele, egy erősebb mozdulat és reped az üveg. Mondjuk igaz én nem italos üveget hanem sima üvegtáblát fúrtam, lehet előbbi nem reped olyan könnyen, tekintettel rá, hogy vastagabb. A másik amire figyelj mikor átér nagyon figyelj, nekem úgy, hogy alulról alá volt támasztva még úgy is sikerült egyszer apró szilánkokat kitörnöm a lyuk szélén.
5/7 gungasam válasza:
Az én tanácsom, hogy sok hideg vízzel hűtsed. A megrepedés legfőbb oka (ha nem nyomod túl erősen)a túlmelegedés okozta egyenlőtlen hőtágulás. A fúrás környéke erősebben tágul mint más hidegebb részei az üvegnek és a feszültség különbség miatt reped. NE fúróval fúrd hanem apró hengeres formájú "nyeles" csiszolókővel(pirossal)!!!Ezek a csiszoló kövek ugyanúgy befoghatóak kézi fúrógépben mint az egyéb csigafúrók. Ne egy oldalról fúrd,ha lehet (ez egy palack esetén lehetetlen szinte).Annak idején én Unikumos üvegből készítettem díszlámpát.Kellemes barkácsolást
6/7 gungasam válasza:
A40 12 x 20 x 6mm csapos csiszolókő hengeres-hegyes (OE) COMET (010402-0014)
Kezdőoldal » Szerszámgép tartozékok » Csiszoló-, polírozó-, köszörülő anyagok » Csapos csiszolókövek » A40 12 x 20 x 6mm csapos csiszolókő hengeres-hegyes (OE) COMET (010402-0014)
A40 12 x 20 x 6mm csapos csiszolókő hengeres-hegyes (OE) COMET (010402-0014)
Termék ára: 346 Ft
KOSÁRBA RAKOM
Folyadékhûtéssel vagy hûtés nélkül rögzített köszörûgépeken használ-
hatóak. Acél és gyorsacél megmunkálására a 21A korund szemcsével,
öntöttvas és egyéb fémek megmunkálására a 90C szilicium-karbid
(SiC) szemcsével ajánlott.
További termék jellemzők:
Szállítás 2-4 munkanap
Kiszerelés 1 db (darab)
Min. rendelhető mennyiség 1 db (darab)
Egységár 346 Ft/db
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat :)
2014. jún. 25. 14:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!