Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » RO 55 -öt mivel lehet eltávolí...

Motorman kérdése:

RO 55 -öt mivel lehet eltávolítani?

Figyelt kérdés
Lerozsdátlanítottam a fémfelületet, ronda, ragacsos szar maradt utána vastagon beleragadva mindenféle szöszmösz. Ha erre festek, magyarország domborzata lesz a festés ...
2014. máj. 18. 18:48
1 2
 11/13 anonim válasza:

Ha úgy ecseteled be RO55-tel (vagy RO75 vagy Evipass) a rozsdás felületet hogy közben a rozsdapor meg használt rozsdamaró is visszakeveredik az tállba amit használsz, így a végén már csak hatástalan löttyöt kensz fel ami tipikusan ilyen ragacsosra szárad meg. És semmi haszna.

Én óvatos lassú pumpálással közelről szoktam a felületre spriccolni. El is terül de ecsettel lehet segíteni kicsit rajta. Fontos hogy ha az ecset már tocsog az elhasználódott rozsdamarótól akkor megint trutyis lehet.

Szóval ha friss anyagot viszek fel mindig a felületre, akkor nagyon szépen kifehéredett foszfát réteg alakul ki ami dörzsöléssel leszedhető. Érdemes megnézni a festék mit mond, mert ha fémtiszta felület kell akkor lehet érdemes alaposan eltávolítani akár dörzsölés után még vizes ronggyal

2022. nov. 10. 22:44
 12/13 anonim válasza:

Szerintem minden foszforsavas rozsdamaró így viselkedik. Meg nem sok festéket láttam mostanában ami szeretné ha foszfátos a felület, de biztos van kivétel.

A korant meg totál más téma, az nem rozsdamaró. Azt enyhén rozsdás felületre, vagy tiszta acélfelületre lehet használni és utána nem kell eltávolítani. A lényege hogy ez lesz az alapozó festék ami passzivál is egyben.

És szerintem rozsdamarót nem szabad előtte használni, de ebben nem vagyok biztos. Úgy gondolom vassal vagy vas oxiddal reagál és nem fog jól reagálni a foszfátnrétegre. De megpróbálok utánajárni.

2022. nov. 10. 23:00
 13/13 anonim válasza:

Megérdeklődtem és Korrant előtt el kell távolítani a foszfát réteget.

Amúgy kipróbáltam egy olyat most, hogy rozsdamarót több körben használtam és az utolsó körben száradás előtt leöblítettem vízzel, ezt kompresszorral gyorsan lecsapattam róla és szárazra töröltem ronggyal. Így úgy tűnt foszfát és por mentes is lett a felület. Ezt egyből átkentem Korranttal és úgy tűnik gyorsan reagált is az acél felülettel (hamar feketedet a Korrant). Szerintem jó alap lett így, ezt tud további festéket kapni az újabb rozsdásodás ellen.

2022. nov. 15. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!