Mivel érdemes vízhatlanítani fa bögréket?
Figyelt kérdés
Amerikaiaknál látom sokszor hogy készítenek egy ilyesmi kupát:
Aztán valamilyen epoxy-s cuccal vízhatlanítják, amit beleöntenek, és vékony réteget képez a bögrében. De itthon nem nagyon találok ilyet.
Van egyéb lehetőség amivel vízhatlanítani tudom?
2014. máj. 5. 19:31
1/2 anonim válasza:
kétkomponensű lakkot keress, a legtöbb műgyanta alapú.
Én fából csináltam virágkaspót, ezzel kentem ki belül
és már egy éve hibátlanul állja a sarat, pedig sokszor áll benne a víz.
2/2 Ágh Ferenc válasza:
Azt kellene igazán eldönteni, hogy mire használod? Ha virágtartónak, akkor kicsit szabadabban választhatsz, mondjuk az előttem szóló szerint, de ha inni akarsz belőle, meg kellene gondolni! A víz még csak hagyján, mert az nem sok dolgot old, de ha szeszes ital is kerülhet bele, akkor nem biztos, hogy szerencsés lenne akármivel bekenni! Lásd a hordók esetében, ahol igazából nem használnak semmilyen egyéb anyagot , mint amit tárolnak benne! Jó illesztés esetén egy fontos dolog van, hogy ne száradjon ki! Létezik egyébként az IKEA fából készült munkalapjaihoz egy bizonyos beeresztő anyag, ami nyilván élelmiszer-biztonságilag is engedélyezett, de azért csak utána kellene nézni, hogy ez igaz-e egy tárolóedényre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!