Hogyan tudnám így beindítani?
Lehetséges beindítani, de szerintem hamar le fogja meríteni az elemet. Valamilyen elektronika áramkörbe kapcsolása esetleg megakadályozhatja a gyors merülést, de ehhez nem értek.
Ilyen kis áramnál tökéletesen jó a szigetelőszalag.
Fekete -, Piros +
piros - pozitív
Fekete - negatív
Ez egy egyenáramú kis motor(DC 12V),ha fordítva kötöd be,akkor fordítva pörög. Nem igazán értem a kérdésed..12Voltos elemről működni fog ,ha az nincs lemerülve kb 6-7 V alá.
Centi hosszan meg csupaszítani a vezetékeket,egymás mellé rakni a párjával,összesodorni,szigszalaggal betekerni,kész.
Ha a használat közelében van 230 voltos hálózati feszültség,mindenképpen ajánlatos volna egy 9-12 volt egyenáramot szolgáltató pár száz forintos dugasztáp.(Tápegység,trafó,áramforrás,ki hogy szereti.)
Az utolsó hozzászóló vagyok ismét.Úgy tanultuk,hogy réz és alumíniumot nem lehet közvetlenül összekötni,mert az idők során a két fém reakcióba lép egymással,oxidálódni fog,vezetőképessége azokon a pontokon rohamosan romlani fog.Ennek ellentmond,hogy szedtem már ki vályogfalból olyan alu-réz kötést,ami benne volt a falba vagy harminc-negyven évig,és semmi baja nem volt.Annak ellenére,hogy 0.5-s vezeték volt,eredetileg csak világításnak,később már 1000 wattos vasaló is ment róla,meg időnként búvárszivattyú.Igaz,a kötésdoboz be volt tapasztva,a nedves levegő nem kolbászolt benne.Szóval,négy lehetőség adott.1.Sorkapcsot használsz.2.Wago vezeték összekötőt használsz,ez a legdrágább,de legkorszerűbb.3.A réz vezetéket a sodrás hosszán befuttatod ónnal.4.Bevállalod a közvetlen alu-réz összekötést.Száraz helyen,rövid távon,pár száz watt terhelhetőségen nem vészes.
Láttam már igen sok égést,de én merem azt állítani,hogy a laza sodrás okozta valamennyit.Vezetékről a műanyag szigetelést úgy szedjük le,hogy nem körbe vágjuk és lehúzzuk,hanem úgy,mint ahogy az uborkát hámozzuk.Ezt azért kell így,mert a körbe vágásnál épp csak sérül annyira a "drót",hogy néhány oldal irányú mozgásra már el is törik,törhet.Végezetül had kívánjak neked jó barkácsolást,és hát figyelembe véve az időpontot,boldog új évet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!