Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Gipsz vagy glett? Meg lehet...

Gipsz vagy glett? Meg lehet különböztetni?

Figyelt kérdés

Vettem egy 2 kilós modellgipszet, de szerintem glett van a zacskóban.

Néhány csavar helyét (plafonban) simítottam el, és 4-5 óra volt a száradási idő. Akkor az csak glett lehetett, nem? Mert kinézetre nem nagyon tudnám megkülönböztetni.

2009. dec. 20. 21:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha modellgipsz volt a zacskóra írva akkor esélyes, hogy az is volt benne. A kötési és a száradási időt befolyásolja a hőmérséklet nyilvánvaló, hogy a nyári melegben kicsit hamarabb megszárad mint most. Tényleg nehéz megkülönböztetni a gipszet a glettől már csak azért is mert a glett nagyrészt gipszből van.
2009. dec. 21. 07:27
 2/5 A kérdező kommentje:

A mennyezet alatt volt vagy 22 fok, tehát a hideg nem lehet gond.

Régen gipszeltem utoljára, akkor a kötési idő a bekeveréstől számítva nem volt 10 perc.

Azért érdeklődöm, hogy esetleg az újabb korokban a modellgipszbe eleve kevernek-e glettet vagy egyéb kötést lassító anyagot.

2009. dec. 21. 08:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Mi lenne,ha egy üdítős flakon kupakjába,vagy egy kisebb műanyag eldobható pohárba összekevernél ismét egy adagot.Mindig a vízbe szórd a port,tejfel sűrűségű legyen,ne hígabb,úgy keverd össze.Ha tíz perc múlva megkötött akkor gipsz,ha nem,akkor más.

Boldog karácsonyt!

2009. dec. 25. 11:59
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi az ötletet, de tejfelnél sűrűbb volt, mikor csináltam, mégsem kötött meg. A keverőtálkában is csak másnapra keményedett ki teljesen a maradék.

Boldog karácsonyt!

2009. dec. 26. 07:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Akkor nem volt friss az anyag.
2017. nov. 1. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!