Hogy kell lefesteni, porzó és rücskös betonfelületet, ami a pincében van - járófelület?
Mivel nem tudom kipapolni, ezért részletekben csinálom, de szóljatok hozzá!
Felseprem, porszívózom, alapozom pormegkötővel, majd csemperagasztóval áthúzom vékonyan, mintha glettelnék és festem, járófelületi betonfestékkel.
ha nem húznám át csemperagasztóval, szerintem sok festéket vinne el a munka. 8000ft 4 kg
mit szóltok hozzá?
Mindenképpen átglettelném.
A durva, rücskös felületed kb 3-4 szerese az alapterületnek.
25 kg jobb flexragasztó kb 20 m2 glettelésére elég, ~2500-3000 ft.
Oké, neked legalább volt bátorságod kipróbálni. Engem mindig lebeszéltek róla a szakik. Jajj de kíváncsi lennék, hogy két év múlva mondjuk hogy néz ki.
Légyszives annyit árulj már el, hogy a festék, amivel festetted az jóval olcsóbb, mint egy alacsony árfekvésű burkolat? Tehát négyzetméter árba kedvezőbb jóval?
7800 volt a festék 4 liter, nagyon takar, két rétegben, az első felesben hígítva volt vízzel, a második töményen, hengerrel
1800 a tapadó-híd, pormegkötő
3500 volt 1 zsák flexibilis ragasztó, amivel kétszer áthúztam, tükör sima, de nagyon vékony rétegben.
kb 20m2-re volt elég és tükörsima a felület.
most nekiállok a pince másik felének, arról csinálok majd egy tutoriál videót
ez egy kéthelyiséges pince, alaksor. az egyik fele van most munka alatt, ami 20m2. ez a 20m2 van félig kész, mert a cuccokat nem akartam kipakolni, csak áthúztam az egyik felére. kimeszeltem a falat és megcsináltam a beton járó-felületet, ahogy írtam. most erre a kész felületre pakoltam át a cuccokat és a másik fele van folyamatban. falmeszelés megvan már ott is.
Azért mondtam, hogy 20m2-re elég a festék az aljára, mert kb megmaradt a fele a festéknek.
leragasztottam egy papírragasztót és amikor megszáradt, felhajlítottam és letörtem. tök egyenes csík maradt utána
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!