Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogy kell lefesteni, porzó és...

Hogy kell lefesteni, porzó és rücskös betonfelületet, ami a pincében van - járófelület?

Figyelt kérdés

Mivel nem tudom kipapolni, ezért részletekben csinálom, de szóljatok hozzá!

Felseprem, porszívózom, alapozom pormegkötővel, majd csemperagasztóval áthúzom vékonyan, mintha glettelnék és festem, járófelületi betonfestékkel.

ha nem húznám át csemperagasztóval, szerintem sok festéket vinne el a munka. 8000ft 4 kg

mit szóltok hozzá?

2014. márc. 21. 11:03
 1/9 anonim ***** válasza:
A csemperagasztó sem olcsó mulatság. Egy jó híg /1:6-os/ mélyalapozózás után egy sűrűbb anyaggal meg lehet gurítani. A rücskös felületet meg minimum 2x kellene "glettelni", mivel egyszer meghúzva a kavicsokon pattog a glettvas és bordás lesz a felület. A következő ellentétes réteg tüntetné ezt el.
2014. márc. 21. 20:20
 2/9 anonim ***** válasza:

Mindenképpen átglettelném.

A durva, rücskös felületed kb 3-4 szerese az alapterületnek.

25 kg jobb flexragasztó kb 20 m2 glettelésére elég, ~2500-3000 ft.

2014. márc. 21. 21:30
 3/9 A kérdező kommentje:
kösz
2014. márc. 22. 05:16
 4/9 anonim ***** válasza:
Mindenképpen megkérdezném szakember véleményét. (Nem a boltban az eladót, mert neki mindegy.) Én úgy tudom, hogy a ragasztó felülete nem alkalmas arra, hogy utána járkálj rajta. Az azt feltételezi, hogy még burkolat kerül rá és azt ragasztja oda. Tudom én is, hogy egy jobb flexragasztót kutya nehéz felszedni később, de még sosem mertem kipróbálni, hogy nem burkolom le, és azon járok...
2014. márc. 24. 17:13
 5/9 A kérdező kommentje:
megcsináltam a glettelést csemperagasztóval, kétszer áthúztam és lefestettem járófelületi betonfestékkel, nagyon szilárdnak tűnik
2014. márc. 25. 05:57
 6/9 anonim ***** válasza:

Oké, neked legalább volt bátorságod kipróbálni. Engem mindig lebeszéltek róla a szakik. Jajj de kíváncsi lennék, hogy két év múlva mondjuk hogy néz ki.

Légyszives annyit árulj már el, hogy a festék, amivel festetted az jóval olcsóbb, mint egy alacsony árfekvésű burkolat? Tehát négyzetméter árba kedvezőbb jóval?

2014. márc. 26. 08:13
 7/9 A kérdező kommentje:

7800 volt a festék 4 liter, nagyon takar, két rétegben, az első felesben hígítva volt vízzel, a második töményen, hengerrel

1800 a tapadó-híd, pormegkötő

3500 volt 1 zsák flexibilis ragasztó, amivel kétszer áthúztam, tükör sima, de nagyon vékony rétegben.

kb 20m2-re volt elég és tükörsima a felület.

most nekiállok a pince másik felének, arról csinálok majd egy tutoriál videót

2014. márc. 26. 12:11
 8/9 anonim ***** válasza:
Értem. Már csak annyit kérdeznék, hogy hány négyzetméter az összes felület?
2014. márc. 27. 09:55
 9/9 A kérdező kommentje:

ez egy kéthelyiséges pince, alaksor. az egyik fele van most munka alatt, ami 20m2. ez a 20m2 van félig kész, mert a cuccokat nem akartam kipakolni, csak áthúztam az egyik felére. kimeszeltem a falat és megcsináltam a beton járó-felületet, ahogy írtam. most erre a kész felületre pakoltam át a cuccokat és a másik fele van folyamatban. falmeszelés megvan már ott is.

Azért mondtam, hogy 20m2-re elég a festék az aljára, mert kb megmaradt a fele a festéknek.

leragasztottam egy papírragasztót és amikor megszáradt, felhajlítottam és letörtem. tök egyenes csík maradt utána

2014. márc. 27. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!