Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan magyarázzam el végre a...

Hogyan magyarázzam el végre a barátnőmnek, hogy nincs olyan, hogy nem esik egész évben az eső, vagy több hónapig?

Figyelt kérdés

Esővízgyűjtőt szeretnék telepíteni, havonta átlagosan 2-3 köbméter víz zubog le ezen a területen, ráadásul egész héten esett az eső, elmagyaráztam a barátnőmnek, hogy például a mai 5mm-es csapadék 500 litert jelent, és hogy az előrejelzés szerint 3 köbméter várható a tetőnkre csak hó közepéig.

Ha ennek a fele bejön már jól jártunk.

De nem hiszi el, azzal jön, hogy volt, hogy a falu másik végén esett, itt meg nem, és hogy én nem tudom mennyire kiszámíthatatlan itt az eső és ne alapozzak az időjárásjelentésre.

Két megoldás van, az egyiket a törvény bünteti, (szétverem a hülye fejét valamivel)

a másik, hogy megpróbálom meggyőzni.

Próbálom amúgy már hónapok óta, de még a kertben vödörszámra álló felgyűlt esővízre se hiszi el, hogy az ott van, mi a fenét mondjak már neki?

2014. febr. 28. 14:06
 1/9 A kérdező kommentje:

Ezt mondja:

"Van olyan, hogy egy hónapban semmi sem esik, és van olyan hogy egyszer itt esik másszor ott. És nem azt magyarázom, hogy hónapokig nem esik semmi!!

Időjárásra meg a büdös életben nem alapoztam soha, mert nem pontosak.

És nem egész héten esett az eső. egész héten a szél fújt. Eddig, most esik, múlthéten esett folyamatosan."

Valaki mondja már el hogyan magyarázzam el neki, hogy megéri telepíteni az esővízgyűjtő rendszert. Csak mi ketten használnánk fiatalok.

2014. febr. 28. 14:11
 2/9 A kérdező kommentje:

Megmutattam neki az 50 éves átlag csapadék kimutatásokat is, annak sem hitt.

Arról úgy tűnik, hogy még nem hallott, hogy "nyári zápor" amikor egész hónapban nem esik, de egy napon lezúg hirtelen 10 mm ami 1 köbméter, ami mindent nem fedez, de pár mosást, kézmosást simán.

2014. febr. 28. 14:12
 3/9 anonim ***** válasza:
78%

Rosszul csinálod :P

Mond neki ezt.

Telepítek egy esővízgyűjtőt, és ami pénzt nem kell a vízszámlára költeni locsolási időbe, abból veszek neked valamit. Mit szeretnél?

Várd meg a választ, és kezd el a gyűjtőt.

Ha nem fogja föl, akkor az ő saját hasznát hangsúlyozd, ami ebből neki származhat.

2014. febr. 28. 14:39
 4/9 anonim ***** válasza:

"Két megoldás van, az egyiket a törvény bünteti, (szétverem a hülye fejét valamivel) "

Ez a jó!

Azután minden esőcsatorna alá teszel egy 200 literes hordót.

2014. febr. 28. 17:27
 5/9 anonim ***** válasza:
68%

"De nem hiszi el, azzal jön, hogy volt, hogy a falu másik végén esett, itt meg nem"

Ajánlj neki egy fogadást:

ahányszor esik, annyiszor lecumiz!

2014. febr. 28. 17:29
 6/9 anonim ***** válasza:
64%

Miért is kéne neki elmagyarázni?

Megcsinálod, ő mag hagy mondja a magáét!

2014. febr. 28. 22:39
 7/9 anonim ***** válasza:
45%

Ne legyél pu*ci ! :)

Csináld,meg ne kérj tőle engedélyt.

Amúgy meg jók ezek a vízgyűjtők,még akkor is ha kevés eső esik,ingyen van ,locsolhatsz vele és kész,ha ezt nem érti meg akkor sajnálom.És amúgy hogy te nem tudod megjósolni hogy mennyi vized lesz így ő sem tudja megjósolni hogy nem lesz :)

Amúgy szerintem valószínű hogy azért nem akarja mert lehet csúnyán mutatna vagy nem is tudom,ha csúnyán mutatna akkor egyezzetek meg annyiban hogy tartályt leásol a földbe és akkor nem is látszik....Kérdezd meg ,hátha ez jobban feküdne neki.

2014. márc. 2. 11:56
 8/9 anonim ***** válasza:
Csináld meg, aztán mutasd meg neki.
2014. máj. 21. 20:48
 9/9 Kistál_és_a_bor válasza:
Esetleg sövénnyel körbevenni....
2021. júl. 21. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!